spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
Acasă#regelemihai#RegeleMihai: Noi scene halucinante cu sicriul la Lausanne

#RegeleMihai: Noi scene halucinante cu sicriul la Lausanne

-

Călătoria Regelui Mihai spre România a marcat, luni la ora 15:00, primul popas.Trupul său a fost depus la Biserica Ortodoxă din Lausanne, cea în care şi-a botezat trei dintre fiice şi de unde şi-a dus pe ultimul drum mama, pe Regina Elena.Într-un fel cu totul răscolitor însă, sicriul cu fostul suveran a ajuns la biserică neînsoţit de familie, adus şi lăsat în curtea lăcaşului, timp de o jumătate de oră, până când au venit două dintre fiicele sale. Tradiția spune că familia trebuie să fie de față în momentul în care este dus la altar. Regele Mihai a fost lăsat singur, așa cum a fost, poate, întreaga sa viață departe de România, a transmis corespondentul PRO TV în Elveția.

- Reclama -

Momentul i-a surprins pe românii veniţi să-şi ia rămas bun, care au privit uimiți situația.

Astfel, sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai a stat in ploaie, sub privirile inmarmurite ale zecilor de romani care au venit sa-i aduca un ultim omagiu.

Duminică seară sicriul Regelui a fost dus într-o locație secretă și nu a fost dus la Biserica Greacă, așa cum fusese anunțat anterior.

Imediat după slujba religioasă de luni, toate rudele Regelui au părăsit biserica şi sicriul a rămas singur, păzit de un bărbat. Din când în când, mai intra în capelă câte un localnic, pentru a se reculege la căpătâiul Regelui.

Sicriul va rămâne la Catedrala Ortodoxă Greacă până marţi, 12 decembrie, la ora 16, urmând ca miercuri să fie adus în ţară, la Aeroportul Otopeni, la ora 11.

Nici măicuțele care au stat până acum lângă Rege nu au mai fost lăsate lângă sicriu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img