spot_img
-1.5 C
București
marți, februarie 7, 2023
Acasă#regelemihai#RegeleMihai/ Gara Regală din Curtea de Argeș, o ruină: CUM SE VA...

#RegeleMihai/ Gara Regală din Curtea de Argeș, o ruină: CUM SE VA ACOPERI MIZERIA

-

Gara Regală din Curtea de Argeş, monument istoric ridicat la sfârşitul secolului al XIX-ea, va fi acoperită cu un mesh care reproduce faţada clădirii, în condiţiile în care clădirea se află într-o stare avansată de degradare, a declarat, pentru News.ro primarul oraşului, Constantin Panţurescu. Gara se află în proprietatea Ministerului Transporturilor, iar primarul spune că încă din luna aprilie a discutat cu reprezentanţii ministerului pentru renovarea clădirii.

- Reclama -

Cândva o mândrie a căilor ferate româneşti şi considerată o adevărată bijuterie arhitecturală, Gara Regală din Curtea de Argeş a ajuns în paragină, a fost năpădită de buruieni, iar gunoaiele nu au mai fost strânse de foarte mult timp. Primăria se ocupă de amenajarea şi îngrijirea spaţiilor din jurul gării, care sunt domeniul său, însă nu poate face curăţenie şi nici nu poate amenaja incinta gării, care nu îi aparţine, spune primarul din Curtea de Argeş.

Gara fost construită în mai puţin de un an, la cererea Regelui Carol I, după planurile arhitectului francez care a restaurat  şi Mănăstirea Curtea de Argeş. A fost dată în folosinţă în 1899.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img