spot_img
-1 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăSpecialReferat DNA: Senatorul Cordoş şi-a trimis fiica, după percheziţii, să ascundă o...

Referat DNA: Senatorul Cordoş şi-a trimis fiica, după percheziţii, să ascundă o geantă cu acte

-

Senatorul Alexandru Cordoş şi-a trimis fiica, după ce aflat de percheziţiile de la Spitalul Judeţean Cluj, să ascundă la o prietenă o geantă cu acte, recuperată ulterior de procurori, care susţin în referatul de propunere a arestării soţiei parlamentarului că se încearcă împiedicarea anchetei penale.

- Reclama -

Procurorii anticuropţie susţin, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a Mihaielei Cordoş, că există suspiciunea potrivit căreia se încearcă împiedicarea desfăşurării normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

- Advertisement -

După ce organele de urmărire penală s-au deplasat la biroul inculpatei Mihaiela Cordoş, iar membrii familiei au aflat de acţiunea organelor de urmărire penală, în vederea ascunderii unor mijloace de probă, de îndată, la solicitarea lui Alexandru Cordoş, Andreea Alexandra Cordoş s-a deplasat în comuna Floreşti, la locuinţa unei prietene, unde a dus, spre a fi ascunsă, o geantă cu mai multe bunuri.Există suspiciunea reală că în geanta respectivă sunt înscrisuri sau bunuri care au legătură cu activitatea infracţională reţinută în sarcina inculpatei Mihaiela Cordoş. Având în vedere cele expuse, există o suspiciune reală că se încearcă împiedicarea desfăşurării normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare pentru inculpată”, se arată în referat.

Procurorii, care au recuperat geanta, susţin că după desigilarea acesteia au fost identificate, printre altele, documente referitoare la împrumuturile contractate de Mihaiela Cordoş pe numele mai multor persoane, „aspecte care se coroborează cu o serie de convorbiri telefonice redate în procesele-verbale de certificare”. „În mod evident, s-a dorit ascunderea acestor documente, deoarece există suspiciunea reală că o parte din valoarea creditelor a fost achitată cu sume provenind din activitatea infracţională desfăşurată de inculpată. De asemenea, au fost identificate înscrisuri referitoare la o parte din cumpărătorii de influenţă menţionaţi”, arată procurorii anticuropţie.

- Advertisement -

De asemenea, aceştia susţin că joi, în ziua percheziţiei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, mama Mihaielei Cordoş, Nastasia Bara, a vorbit la telefon cu fiica acesteia, Adriana Gabriela Rus, „solicitându-i să vină să ridice de la locuinţa familiei Cordoş, unde se afla, o plasă, rezultând din context că în interiorul acesteia s-ar afla bunuri/documente aparţinând familiei Cordoş”.

„Discuţia dintre cele două a avut loc în contextul în care au luat la cunoştinţă faptul că se efectuează acte de urmărire penală faţă de Alexandru Cordoş, Andreea Alexandra Cordoş şi Mihaiela Cordoş. În cauză a rezultat că plasa la care a făcut referire Nastasia Bara a fost introdusă într-o maşină, proprietatea acesteia, care a fost parcată în spatele blocului unde se află locuinţa familiei Cordoş. Ulterior, cu ocazia percheziţiei autovehiculului, a fost identificată o plasă, în care erau introduse mai multe plicuri cu documente, rezultând că este vorba de acte referitoare la credite bancare”, adaugă procurorii DNA.

Aceştia susţin că, din perspectiva „gravităţii sporite şi concrete” a faptei imputate Mihaielei Cordoş, se constată un interval de circa cinci luni în care aceasta „a desfăşurat o activitate infracţională, care din punctul de vedere al actelor materiale demonstrează o consistenţă numerică cifrată la 26 de astfel de acte, aspect care imprimă un caracter grav traficului de influenţă comis”.

„Împrejurarea că inculpata a urmărit obţinerea de foloase materiale ilicite apare cu puterea evidenţei, numărul mare de persoane faţă de care şi-a traficat influenţa şi cuantumul sumelor de bani rulate fiind de asemenea elemente ce denotă periculozitatea socială ridicată a activităţii infracţionale derulate”, scriu procurorii anticorupţie.

Pe de altă parte, aceştia subliniază că, prin traficarea influenţei de care se prevala Mihaiela Cordoş, aceasta a oferit cumpărătorilor de influenţă „posibilitatea de a accede pe posturi pentru care nu aveau nivelul corespunzător de cunoştinţe teoretice ori abilităţile necesare promovării unui concurs, aducând în acest mod atingere gravă relaţiilor sociale care ocrotesc accederea şi ocuparea locurilor de muncă pe criterii de competenţă şi bună pregătire profesională”.

„Nivelul de instrucţie şi experienţa profesională şi de viaţă a inculpatei sunt de natură să sublinieze şi să sporească gravitatea faptei”, mai scriu procurorii DNA.

Vineri, soţia senatorului PSD Alexandru Cordoş, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Judeţean Cluj, a fost arestată pentru 30 de zile de către procurorii DNA, fiind acuzată de trafic de influenţă în formă continuată.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) poate fi contestată de soţia senatorului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img