spot_img
17 C
București
marți, septembrie 27, 2022
AcasăAnalizeReducerile de taxe din UK: Hohotele de râs ale Opoziției de stânga

Reducerile de taxe din UK: Hohotele de râs ale Opoziției de stânga

-

În Marea Britanie, guvernul condus de noul premier Liz Truss a anunțat vineri un val de reduceri de taxe, unele controversate și pentru care nu există un mandat din partea electoratului, acuză opoziția, care susține că măsurile îi vor favoriza în special pe cei cu venituri mari.

- Reclama -

Ministrul de finanțe, Kwasi Kwarteng, a anunțat reduceri de taxe semnificative. Angajații vor plăti mai puține taxe, companiile vor plăti mai puține taxe, iar salariile bancherilor nu mai au limite legale. De asemenea, taxele pentru cei care tranzacționează proprietăți vor fi şi ele reduse.

„Suntem la începutul unei noi ere”, a declarat în hohotele de râs ale opoziției ministrul de finanțe. „Avem un spirit antreprenorial fără limite, avem oameni foarte pricepuți, avem o prezență globală imensă de investitori, dar sunt prea multe bariere”. Hohotele de râs ale opoziției au fost cauzate de faptul că guvernul condus de Liz Truss este al patrulea din ultimii șase ani, iar conservatorii se află la putere de 12 ani. Măsurile ei fiscale anulează însă politici conservatoare anterioare și nu au fost validate de electorat, întrucât ultimele alegeri au fost câștigate de un alt premier care a promis cu totul altceva. Guvernul britanic de astăzi susține însă că este nevoie de o reducere a taxelor, pentru a ajuta economia să crească. Opoziția laburistă declară însă că aceste reduceri de taxe nu îi vor ajuta pe cei cu salarii mici.
Rachel Reeves: parlamentar laburist – Singurele care cresc 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...