spot_img
35 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeRedactorul șef evz.ro: Cazul Mazăre: Un judecător nebun sau un procuror uluitor...

Redactorul șef evz.ro: Cazul Mazăre: Un judecător nebun sau un procuror uluitor de incompetent cu un şef siderant de prost?

-

Mălin Bot, redactorul șef evz.ro și realizator de emisiuni la B1 Tv, lansează o întrebare despre cazul Radu Mazăre într=un editorial în Evenimentul Zilei: Cazul Mazăre: Un judecător nebun sau un procuror uluitor de incompetent cu un şef siderant de prost?
Bot afirmă: Procurorul care a decis să-l ducă pe Radu Mazăre în faţa instanţei pentru arestarea preventivă şi superiorul lui ierarhic, care a fost de acord cu această iniţiativă, sunt incredibil de incompetenţi sau uluitor de proşti. Dacă cei de la DNA nu sunt aşa, înseamnă că judecătorul care le-a respins cererea are o problemă foarte gravă.
Mecanismul este simplu şi fenomenul trebuie dezbătut cat mai atent.Procurorul de caz decide dacă e necesară arestarea preventivă, îşi pune în ordine argumentele şi probele care îi susţin necesitatea unei măsuri atât de grave şi se prezintă cu ele în primul rând în faţa şefului său.Aici trece primul test de rezistenţă construcţia judiciară care duce la limitarea libertăţii oricărei persoane.Superiorul se asigură că sunt valide argumentele şi demonstrabile în faţa instanţei, că documentele au fost întocmite cu respectarea unor proceduri stricte şi apoi dă avizul cu care se merge la instanţă.Dacă e un şef competent, vede posibilele fisuri din argumentaţia subalternului său şi dacă este un şef mai inteligent, evaluează corect beneficiile sau riscurile prezentării în faţa instanţei cu un caz care conţine fisuri. În cazul Mazăre a fost o prostie senzaţională decizia de a susţine o cerere insuficient fundamentată care să nu demonstreze indubitabil necesitatea măsurii.Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a respinge cererea DNA pentru un mandat de arestare pe numele primarului Radu Mazăre, un politician cu istoricul acestui individ, este un eşec uriaş care trebuie analizat foarte atent, scrie Mălin Bot.
Concluzia redactorului șef de la evz.ro: Orice cerere de acest fel respinsă unui procuror trădează, dincolo de orice alte aspecte, o doză de incompetenţă şi o lipsă crasă de inteligenţă. În special în cazul Radu Mazăre miza era de o sută de ori mai mare, având în vedere percepţia publică a acestui personaj.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...