spot_img
22.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeRedactor șef Deutsche Welle: Ceva nu este în regulă cu creşterea economiei...

Redactor șef Deutsche Welle: Ceva nu este în regulă cu creşterea economiei germane

-

Economia  germană creşte, bugetul este pe surplus, iar angajările sunt la nivel record, o situaţie de invidiat pentru orice guvern european. Însă aparenţele înşală. Guvernului de la Berlin i se pot atribui doar într-o foarte mică măsură aceste date economice spectaculoase, scrie Henrik Böhme, redactor economic şef la Deutsche Welle, citat de Ziarul Financiar.

- Reclama -

Preţurile petrolului sunt jos din cauza Arabiei Saudite, în timp ce preşedintele BCE Mario Draghi este responsabilul pentru nivelurile reduse ale dobânzilor şi pentru deprecierea euro. Acest mix este un drog puternic pentru economia Germaniei. Însă dispoziţia companiilor să investească mai mult este limitată din cauza mediului de afaceri volatil din cele mai multe părţi ale lumii. Producătorii germani de maşini-unelte sunt cele mai bune exemple. Anul trecut, investiţiile lor au stagnat.

Ceea ce lipseşte este un program de investiţii de proporţii mari pentru modernizarea infrastructurii ţării. Sunt câteva miliarde de euro alocate pentru conectare mai rapidă la internet şi ceva fonduri pentru construirea unor poduri noi. Însă nu există un concept sustenabil în această privinţă. Ministrul de finanţe Wolfgang Schäuble spune că întregul surplus bugetar va fi folosit pentru rezolvarea crizei refugiaţilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...