Rechinii Gitenstein, Nuland și Biden jr revin la prada România CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

0
338

de Andrei Bădin

Joe Biden s-a reinstalat la Casa Albă de data acesta ca președinte. Nu vom insista acum pe o analiză privind schimbările globale pe care le va provoca, ci doar pe posibilele implicații pentru România.

Cu Biden revin în prim planul politicii americane mai multe personaje legate de România în sens negativ. Mark Gitenstein, fost ambasador la București și omul cu Fondul Proprietatea, și Victoria Nuland legată de așa-zisul stat de drept. Nu în ultimul este vorba și de fiul lui Biden, Hunter, legat de afaceri dubioase prin România și Ucraina.

Există ”suspiciunea rezonabilă”, cum ar spune doamna Kovesi-una din bâtele folosite de Nuland și compania, că și în acest caz autorii se vor reîntoarce la locul faptelor. Întotdeauna revii în locurile unde ți-au funcționat mecanismele de afaceri. Dar ca să reusești ai nevoie și de oameni.

Pe partea economică nu cred că sunt probleme. Cu o șapcă se pot cumpăra multe în România.

Pe partea de justiție/servicii și belirea capitalului românesc ai nevoie de milițieni gen Coldea. Nu știu dacă prea înstelatul general-plagiator își freacă sau nu mâinile acum sau dacă generalul Dumbravă desenează din nou traseul plicurilor galbene în Justiție.

Georgică Whisky Man este în continuare pe malurile Potomacului și fără îndoială se gândește că este momentul prielnic să revină pe cai mari pe Dâmbovița, mai ales că perioada sa de ”glorie” a fost în timpul administrațiilor democrate. A nu se înțelege că pe timpul republicanilor s-ar fi schimbat atitudinea de Mare Putere față de slugă. Nu, Zuckerman s-a comportat ca un Guvernator. Azi a plecat din România. Drum bun și călătorie sprâncenată! Dar graba scoaterii din scenă a acestuia indică faptul că ulii se pregătesc să revină rapid asupra prăzii.