spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăhighlightReactia trustului de presa al Kremlinului la suspiciunile de coruptie la adresa...

Reactia trustului de presa al Kremlinului la suspiciunile de coruptie la adresa lui Ponta

-

Suspiciunile de corupţie care îl vizează pe premierul Victor Ponta ridică semne de întrebare privind admiterea României în Uniunea Europeană și generează preocupări referitoare la sistemul politic al ţării, comentează Sputnik, agenţie de presă a statului rus, transmite Digi 24.

- Reclama -

CITITI SI: CE E SPUTNIK? VOCEA RUSIEI A ÎNCHIS SECŢIA ÎN LIMBA ROMÂNĂ Kremlinul a demarat OPERAŢIUNEA S

Premierul român, Victor Ponta, a supravieţuit moţiunii de cenzură care viza Cabinetul său, pe fondul suspiciunilor de corupţie. Cu toate acestea, acuzaţiile pun sub semnul întrebării aderarea României la UE, generând preocupări privind sistemul politic al ţării”, comentează agenția Sputnik, citată de Mediafax.

„Cum era de aşteptat, premierul Ponta a supravieţuit moţiunii de cenzură depuse de opoziţie (…)”, adaugă Sputnik într-un articol intitulat „Acuzaţiile de corupţie ridică semne de întrebare privind statutul României în cadrul UE”.

„Scandalurile de corupţie şi acuzaţiile privind practici ilegale au generat semne de întrebare referitoare la statutul României de membru al Uniunii Europene, după aderarea împreună cu Bulgaria, în anul 2007”, adaugă agenţia de presă rusă, menţionând acuzaţiile de corupţie la adresa lui Victor Ponta şi problemele semnalate în cursul scrutinului prezidenţial desfăşurat în 2014.

România şi Bulgaria „au fost admise în Uniunea Europeană în cadrul extinderii Blocului comunitar spre est, în pofida unor preocupări majore exprimate de oficiali europeni privind corupţia în instituţii guvernamentale şi privind infracţionalitatea organizată. Chiar dacă situaţia politică din România a fost monitorizată prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (…), multe voci au argumentat că acest lucru nu a contribuit la îmbunătăţirea situaţiei în România, existând în continuare plângeri privind fapte ilegale comise de oficiali guvernamentali”, încheie Sputnik.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img