spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeReacția partidului Shor la declarațiile Maiei Sandu: Este o încercare de uzurpare...

Reacția partidului Shor la declarațiile Maiei Sandu: Este o încercare de uzurpare a puterii de stat

-

Partidul de opoziţie al controversatului om de afaceri Ilan Şor a acuzat-o luni pe Maia Sandu de tentativă de uzurpare a puterii şi a chemat la noi proteste duminică, după ce preşedinta Republicii Moldova a propus ca organismelor de securitate să le fie acordate mai multe prerogative, relatează EFE şi media de peste Prut conform Agerpres.

Potrivit Radio Chişinău, Partidul Şor a reacţionat astfel la declaraţiile Maiei Sandu privind planul Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova, în care a fost vizată şi această formaţiune, fondată de fostul primar al Orheiului, Ilan Şor, care a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani şi dat în urmărire internaţională.

- Advertisement -

„Este o încercare de uzurpare a puterii de stat”, a declarat vicepreşedintele Şor, Marina Tauber, citata de portalul Publika.md, într-o conferinţă de presă.

Lidera partidului a spus că iniţiativa Maiei Sandu, în cazul în care va fi transpusă în practică, va duce la „noi abuzuri de putere şi încălcări ale drepturilor omului, limitări ale drepturilor cetăţenilor”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img