spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăDezvaluiriRĂZBOIUL Steinmetz-Soros: Pentru cine lucrează acum partenerul din România al lui Tal...

RĂZBOIUL Steinmetz-Soros: Pentru cine lucrează acum partenerul din România al lui Tal Silberstein, arestat în Israel

-

Arthur Finkelstein, partenerul de afaceri în consultanță politică în România dar nu numai al lui Tal Silberstein, arestat pentru 4 zile în Israel în dosarul Steinmetz, lucrează acum pentru FIDESZ, partidul premierului ungar Viktor Orban, în Ungaria urmând să aibă loc alegeri parlamentare anul viitor.

- Reclama -

Informația a apărut recent în presa maghiară.

Steinmetz e în război deschis cu George Soros.

Finkelstein este un consultant vechi al Partidului Republican din SUA.

Recent premierul israelian Benjamin Netanyahu a vizitat Ungaria după ce guvernul său l-a atacat public pe George Soros, un evreu născut în Ungaria și aflat în război declarat cu Beny Steinmetz .

Finkelstein, Silberstein și Beny Steinmetz l-au susținut pe Ehud Olmert, fost premier israelian, prima campanie câștigată în Israel fără consultanți americani. 

Recent, poliția israeliană care îl anchetează pe Beny Steinmetz a declanșat o acțiune judiciară și împotriva premierului și a soției sale.

CITIȚI ȘI: Culisele războiului Soros-Steinmetz

Finkelstein este renumit pentru o serie de succese rasunatoare obtinute in alegeri din Statele Unite si Israel in beneficiul unor politicieni de prim rang ca Richard Nixon, Ronald Reagen, Bob Dole sau Ariel Sharon.

În România, Finkelstein a lucrat cu mai mulți politicieni el venind aici după ce Tal Silberstein deja avusese mai multe contracte cu toate partidele politice.

Arthur Finkelstein e considerat artizanul venirii Ford în România.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Siberstein şi alţi cinci oameni de afaceri  au fost reţinuţi luni dimineaţă în Israel.

Haaretz preciza că cei reţinuţi sunt suspectaţi de fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie, care implica zeci de milioane de dolari.

Mai exact, Steinmetz şi asociatul său ar fi plătit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-şi promova interesele de afaceri.

Plasarea lui Steinmetz în arest la domiciliu, în decembrie, a fost condiţionată de acordul său de a rămâne în Israel timp de 180 de zile şi de a depune o garanţie de 100 de milioane de shekeli (26 de milioane de dolari).

Poliţia suspectează că au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit.

Beny Steinmetz a compărut luni în instanţă, unde a declarat că ancheta care îl vizează este un “război politic” finanţat de miliardarul George Soros, relata Haaretz.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img