spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeRĂZBOIUL SRI-SIE: George Maior vroia să fie premier în locul lui MRU...

RĂZBOIUL SRI-SIE: George Maior vroia să fie premier în locul lui MRU în 2012, susține Udrea

-

Fostul ministru Elena Udrea susţine că George Maior îşi dorea să devină premierul României, fiind deranjat atunci când Traian Băsescu l-a numit pe Răzvan Ungureanu. Udrea a precizat că fostul şef al SRI şi-a dorit să fie candidat la alegerile prezidenţiale.

„A vrut (n.r George Maior) la preşedinţie. Dacă ar fi candidat la prezidenţiale din partea PMP, l-aş fi susţinut. Planul al lui Coldea, pus în practică fără ca George Maior să ştie. Maior s-a supărat că nu a fost desemnat premier de Traian Băsescu şi că l-a desemnat pe Mihai Răzvan Ungureanu. Traian Băsescu nu l-a desemnat că a zis că nu e bine ca şeful SRI să devină prim-ministru. L-a preferat pe Ungureanu pentru că SIE nu se ocupă de informaţii interne. Atunci Maior s-a supărat că îşi dorea să fie prim-ministru, iar când a venit vorba de desemnarea unui candidat la prezidenţiale, şi-a dorit să fie candidat la prezidenţiale”, a declarat Elena Udrea la Antena 3.

- Advertisement -

Elena Udrea susţine că Florian Coldea a susţinut anumiţi magistraţi pentru a fi numiţi la ÎCCJ, nominalizându-i pe Liviu Stanciu şi Ionuţ Matei. Fostul ministru a spus, referitor la condamnarea lui Dan Voiculescu, că reprezentanţii SRI s-au implicat în obţinerea sentinţei maxime.

„Părerea mea este că cel care a gândit acest sistem de represiune prin justiţie, de preluare a puterii prin justiţie, a fost Florian Coldea. Cel care comunică cu judecătorii era Dumitru Dumbravă. Discuţia la care am participat era de cum o judecătoare va fi adusă, special, de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel Bucureşti ca să judece cazul Voiculescu şi să-i dea pedeapsa maximă,. Lucrul acesta s-a întâmplat în următoarele trei zile. Recunosc că la momentul acela m-am gândit că domnul Voiculescu a greşit şi merita să fie pedepsit. Felul în care s-au întâmplat lucrurile este abuziv, ilegal, neconstituţional si de a dicta decizii in justitie. Niciodată nu l-am auzit pe Traian Băsescu interesându-se de un dosar sau cerând o soluţie într-un dosar. Poate nu s-a întâmplat în faţa mea”, a precizat fostul ministru.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img