spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeRĂZBOIUL PENTRU PUTERE DE LA KIEV/ Șeful Institutului ucrainean de Cercetare spune...

RĂZBOIUL PENTRU PUTERE DE LA KIEV/ Șeful Institutului ucrainean de Cercetare spune că va fi o lovitură pentru Zelenski

-

Demiterea din funcție a comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valery Zalujni este plină de consecințe grave pentru președintele Ucrainei Vladimir Zelensky , a declarat șeful Institutului de cercetare din Kiev „Penta” Vladimir Fesenko conform NBC News.

„Zaluzhny este a doua persoană ca popularitate din Ucraina, iar biroul președintelui îl vede ca pe un potențial rival. Acum, se pare, vor să-l învinovățească pe Zalujni pentru toate problemele de pe front”, a menționat expertul ucrainean.

- Advertisement -

Fesenko a subliniat că demiterea comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, care are favoarea atât a armatei, cât și a societății, va slăbi poziția lui Zelensky. Din acest motiv, înlăturarea lui Zalujni va avea ca rezultat o „lovitură puternică” pentru președintele ucrainean, se arată în material.

Recent, mass-media occidentală a scris din ce în ce mai mult despre tensiunea tot mai mare în relațiile dintre Zelensky și Zaluzhny. Astfel, revista The Economist a raportat anterior, citând un oficial ucrainean de rang înalt, că conflictul dintre președinte și comandantul șef a fost un rezultat previzibil al contraofensivei nereușite de vară. În același timp, potrivit publicației, mulți din cercul lui Zelensky sunt de acord cu poziția lui Zaluzhny, care într-un interviu pentru The Economist a spus că Forțele Armate ale Ucrainei au ajuns într-o fundătură și „cel mai probabil, nu va exista un descoperire profundă și frumoasă.” Mai târziu, Vladimir Zelensky și-a exprimat dezacordul față de cuvintele comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img