spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăUncategorizedRăzboiul Musk-Gates

Războiul Musk-Gates

-

Elon Musk l-a acuzat pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates, că a făcut plasamente de tip short-selling pentru acţiunile Tesla, transmite Reuters conform news.ro.

- Reclama -

Într-un tweet de vineri, CEO-ul Tesla a recunoscut că l-a întrebat pe Gates dacă vinde în lipsă acţiuni ale producătorului de maşini electrice.

Când investitorii scurtează o acţiune, ei pariază că preţul activului va scădea.

”Am auzit de la mai mulţi oameni de la TED că Gates mai avea jumătate de miliard învestită în short-selling cu acţiuni Tesla, motiv pentru care l-am întrebat, aşa că nu este tocmai secret”, a spus Musk în tweet.

El a răspuns la întrebarea unui utilizator de Twitter, dacă o captură de ecran a unei presupuse conversaţii text între cei doi miliardari era reală.

Răspunsul şefului Tesla a fost: ”Da, dar nu l-am divulgat la NYT. Trebuie să fi obţinut-o prin prietenii prietenilor.”

În schimbul de text, care nu a putut fi verificat independent de CNBC, Musk l-a întrebat pe Gates: ”Mai aveţi o poziţie scurtă de jumătate de miliard de dolari faţă de Tesla?” La care Gates a răspuns: ”Îmi pare rău să spun că nu am închis-o. Aş dori să discut despre posibilităţile filantropice.”

Musk a răspuns: ”Îmi pare rău, nu pot să vă iau în serios filantropia cu privire la schimbările climatice când aveţi o poziţie scurtă masivă împotriva Tesla, compania care face cel mai mult pentru a rezolva schimbările climatice.”

Un purtător de cuvânt al lui Bill Gates nu a fost imediat disponibil pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Gates i-a spus, anul trecut, scriitoarei de opinie de la NYT Kara Swisher: ”Este important să spunem că ceea ce Elon a făcut cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuţii la combaterea schimbărilor climatice pe care cineva le-a făcut vreodată. Şi ştii, subestimarea lui Elon nu este o idee bună.”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img