spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizeRăzboiul între bande duce dreapta naționalistă suedeză la cel mai mare scor...

Războiul între bande duce dreapta naționalistă suedeză la cel mai mare scor din istorie

-

Două sondaje efectuate la ieşirea de la urne la alegerile legislative de duminică din Suedia indică un uşor avans pentru tabăra de stânga, condusă de premierul în exerciţiu Magdalena Andersson, relatează AFP şi Reuters.

- Reclama -

Potrivit acestor sondaje, stânga ar urma să obţină între 49,8% şi 50,6%, faţă de 48,0% până la 49,2% tabăra de dreapta/extremă-dreapta.

În acelaşi timp, conform celor două sondaje realizate pentru televiziunile suedeze SVT şi TV4, formaţiunea de extrema dreaptă Democraţii Suediei (SD, antiimigraţie) ar urma să obţină cel mai mare scor al său de până acum, între 20,5% şi 21,3%.

Magdalena Andersson speră să rămână la putere cu sprijinul unei coaliţii „roşu-verde”, ceea ce ar însemna un al treilea mandat de patru ani consecutiv pentru stânga.

Aproape 7,8 milioane de alegători au fost chemaţi la urne în ţara cu 10,3 milioane de locuitori – unde participarea la vot este tradiţional ridicată – pentru a-i desemna pe cei 349 de membri ai Riksdag (legislativ unicameral).

Campania a fost dominată de teme favorabile dreptei: criminalitate şi reglări de conturi între bande, probleme de integrare, explozie a facturilor la energie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...