spot_img
17.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăSocialRăzboiul din Casa Regală: NU cred că Regele este cel care a...

Războiul din Casa Regală: NU cred că Regele este cel care a decis

-

„Regret enorm că aceste comunicate de presă ale Casei Regale lezează profund, mai ales în aceste momente grele, imaginea a ceea ce ar trebui să însemne Casa Regală a României, a istoriei acesteia, a valorilor morale și a ținutei demne pe care bunicu meu și înaintașii lui au încercat mereu să le trăiască și să le păstreze”, a scris Principele Nicolae într-un comunicat.

- Reclama -

„Eu, Nicolae, am vrut doar să îmi văd bunicul și să îmi iau rămas bun, într-un mod liniștit, respectuos, așa cum este creștinește. Nu am fost lăsat nici acum, nici în alte dăți când am vrut să îl văd. Nici măcar în perioada exilului, noi, bunic și nepot, nu am fost despărțiți și amândoi am prețuit această legătură de sânge. Cunoscându-l atât de bine, nu cred că el este cel care a decis ca noi să nu ne mai vedem. Dimpotrivă, știu că și-ar fi dorit mult”, a adăugat principele.

„Sunt dezamăgit și profund îndurerat de încrâncenarea membrilor Casei Regale, precum și a mamei mele, de ușurința și lipsa de respect cu care aceștia aruncă efectiv către presă comunicate agresive, defăimătoare și nejustificate, acum, în aceste momente în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect și să trecem peste cine știe ce ambiții personale”, a mai scris Principele Nicolae.

„Pentru mine, bunicul meu rămâne depozitarul unor valori morale pe care aleg să le respect și să mi le însușesc. Din respect pentru el și pentru înaintașii mei, pentru istoria pe care aceștia au scris-o, nu mă voi lăsa discreditat de aceste jocuri nefericite și fără sens”, a precizat nepotul fostului suveran al României.

„Le reamintesc tuturor că iubirea și respectul unui popor se câștigă, nu se obțin cu forța!”, a mai scris nepotul Regelui Mihai I.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img