spot_img
15.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăActualitateRăzboiul de 2 miliarde de euro în Coaliție: Cioloș îi cere AZI...

Războiul de 2 miliarde de euro în Coaliție: Cioloș îi cere AZI un răspuns lui Cîțu

-

Am stabilit fără echivoc, astăzi, în Biroul Național USR PLUS, că sprijinim în Coaliție demersurile ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, de înființare a agenției care va construi spitale în România. Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate nu e scoasă de nimeni din joben azi ca să o negociem cu cineva, este un punct clar agreat în programul de guvernare cu care Guvernul Cîțu a fost votat de Parlament si pe care Guvernul Cîțu trebuie să-l pună în practică acum. (..)Ioana Mihăilă are toată susținerea USR PLUS, va veni și în ședința Coaliției să răspundă la orice nelămuriri – așa cum a făcut și public – și vrem să știm astăzi că și premierul Cîțu susține ceea ce și-a asumat deja prin programul de guvernare, a scris pe facebook liderul PLUS, Dacian Cioloș.

- Reclama -

Miza scandalului o constituie cine controlează investițiile din Sănătate prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Suma totală este de peste două miliarde de euro. Pe de o parte există un conflict între centru – Ministerul Sănătății, susținut de USR PLUS și teritoriu – liderii locali, sprijiniți de Ludovic Orban.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Europa Liberă că Ludovic Orban a fost primul care și-a exprimat nemulțumirea față de înființarea Agenției pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate.

„Nu există o decizie în Coaliție pentru acest subiect. Banii ar trebui să fie gestionați de autoritățile locale, nu de Ministerul Sănătății. Totul a fost făcut de Ghinea fără să ne anunțe”, a fost poziția lui Ludovic Orban, potrivit surselor citate. Mai mulți lideri liberali au fost de acord cu liderul PNL.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...