spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriRăzboi #rezist la vârful Justiției

Război #rezist la vârful Justiției

-

Asociația ”Inițiativa pentru Justiție”, condusă de procurorul Bogdan Pîrlog și procurorul Sorin Lia, face un apel public către Secția pentru procurori a CSM să avizeze negativ propunerea ministrului Justiției pentru șefia Parchetului general, procuroarea Gabriela Scutea (foto), scrie G4 Media.

- Reclama -

Interesant e că atât asociația cât și procuroarea sunt militanți #rezist.

Cei doi magistrați o acuză pe Gabriela Scutea că, în ianuarie 2017, pe când era secretar de stat în Ministerul Justiției, ar fi participat la elaborarea celebrei OUG 13.

”Este același procuror care, din funcția de secretar de stat, a coordonat Direcția de elaborare acte normative din cadrul Ministerului Justiției în săptămâna în care s-a elaborat celebra OUG nr. 13/2017 din 31.01.2017, adoptată „noaptea ca hoții” și publicată în Monitorul Oficial al României din 01.02.2017. Anterior aceasta coordonase, în fapt, elaborarea proiectului ordonanței de grațiere, care urma să fie adoptată în ședința de Guvern din 18 ianuarie 2017”, arată liderii Asociației ”Inițiativa pentru Justiție”.

”Secția pentru procurori a CSM se poate lămuri însă cu privire la toate aspectele de interes pentru formularea avizului, prin transmiterea unei solicitări către Ministerul Justiției ca, în temeiul unei colaborări loiale, având în vedere și scopul demersului, să transmită pentru studiu actele relevante, dar și prin solicitarea de relații de la alte instituții unde se găsesc originale sau copii ale actelor relevante”, arată semnatarii comunicatului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...