spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăEconomieRĂZBOI ÎN UE: Olanda, Estonia, Lituania, Letonia, Finlanda, Irlanda, Danemarca şi Suedia...

RĂZBOI ÎN UE: Olanda, Estonia, Lituania, Letonia, Finlanda, Irlanda, Danemarca şi Suedia CONTRA Franței

-

Un număr de opt state din nordul Uniunii Europene şi-au exprimat marţi îngrijorarea faţă de proiectele ambiţioase de reformare a reformare a zonei euro avansate de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, informează AFP şi Reuters.

- Reclama -

Într-un comunicat comun Olanda, Estonia, Lituania, Letonia, Finlanda, Irlanda, Danemarca şi Suedia, ultimele două care nu fac parte din zona euro, pledează pentru ca reformele să se limiteze la finalizarea uniunii bancare, la înfiinţarea Fondului Monetar European şi la respectarea regulilor bugetare, urmând ca reformele mai „ambiţioase” să fie amânate pentru mai târziu.

Cele opt state nordice se opun în special propunerilor preşedintelui Franţei, care preconizează un buget comun al zonei euro şi un Minister comun de Finanţe.

„Performanţele mai solide ale structurilor naţionale şi politicilor fiscale în linie cu prevederile comune ar trebui să aibă prioritate în faţa unor propuneri mai profunde”, se arată în documentul semnat de cele opt state.

Grupul statelor nordice subliniază că planurile de integrare ar trebui să se concentreze pe zonele unde statele membre sunt deja aproape de un compromis, cum este finalizarea uniunii bancare.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img