Război fraticid: Primarul USR din Bacău vrea să îl dea afară pe viceprimarul PLUS. Prefectul USR a atacat în instanță bugetul

0

Planul primarului Bacaului Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR) de debarcare a viceprimarului Cristian Ghingheș (PLUS) este tot mai aproape să fie pus în practică. Dacă, în februarie, edilul nega vehement, acum, un subordonat din Biroul Local de Conducere al USR a lansat pe Facebook un sondaj, sub pretextul identificării soluțiilor pentru „deblocarea bugetului”. Dintre cele patru variante supuse atenției, două se referă la plecarea lui Cristian Ghingheș din conducerea Primăriei Bacău, scrie Ziarul de Bacau.

Criza de la vârful Primăriei Bacău s-a acutizat după ce prefectul USR a atacat în instanță bugetul votat de Consiliul Local, iar activitatea este cvasiparalizată, fiind în pericol chiar și salariile angajaților instituției. Cum nu intenționează să cedeze în fața opoziției, primarul, care este și președintele noului USR Bacău, încearcă să canalizeze oprobriul public asupra viceprimarului Ghingheș, provenit din PLUS, care ar sta în calea deblocării bugetului.

Marți, Ghingheș a dezvăluit că se fac presiuni pentru debarcarea sa și a criticat blocarea bugetului: „Să blochezi orașul doar pentru că ești mânat de orgolii sau vendete politice este profund iresponsabil. Nu voi capitula în fața unor băieți pe care îi doare la 14 metri de interesul public”. Viceprimarul nu a precizat la cine se referă.