spot_img
1.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăExterneRĂZBOI DIPLOMATIC/ Olanda expulzează un ministru turc, Turcia închide ambasada și consulatul...

RĂZBOI DIPLOMATIC/ Olanda expulzează un ministru turc, Turcia închide ambasada și consulatul Olandei din Ankara

-

Autoritățile olandeze au expulzat-o sâmbătă noaptea pe Betul Sayan Kaya, ministrul turc pentru probleme sociale și familie, înapoi în Germania, a anunțat la primele ore ale zilei de duminică primarul orașului Rotterdam, citat de Reuters.

CITIȚI ȘI: RAZBOI DIPLOMATIC/ Ministrul turc al Familiei, oprit să intre în Consulatul de la Rotterdam; Ambasada şi Consulatul olandez la Ankara, închise

În fața consulatului Turciei din Rotterdam, poliția călare a dispersat câteva sute de manifestanți care cereau să o vadă pe Sayan Kaya. Aceasta a fost împiedicată să li se adreseze.

Ministrul, împreună cu mai mulți membri ai familiei, intrase în Olanda la bordul unui autoturism. Ea intenționa să participe duminică la un miting al turcilor din Olanda, pentru a promova modificările constituționale supuse unui referendum în data de 16 aprilie. Cetățenii turci, inclusiv cei de peste hotare, sunt chemați să voteze puteri sporite pentru președintele Turciei.

Olanda i-a interzis vineri aterizarea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, pentru participarea la evenimentul electoral din Rotterdam. Cu câteva zile înainte, acesta fusese împiedicat să participe la o întâlnire cu conaționalii săi la Hamburg, în Germania, iar ulterior a renunțat și la participarea la un miting la Zurich, în Elveția.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat în termeni duri atât Germania, cât și Olanda pentru interdicțiile impuse șefului diplomației de la Ankara.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img