spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăSocialRata mortalității la nou-născuți din România, dublă față de media europeană

Rata mortalității la nou-născuți din România, dublă față de media europeană

-

Președintele Executiv al Organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat miercuri, la Târgu Mureș, că rata mortalității la nou-născuți în România este cea mai mare din Uniunea Europeană, fiind dublă față de media europeană, din acest motiv organizația demarând o campanie pentru achiziționarea de aparatură de specialitate în maternități, transmite Agerpres.

- Reclama -

În acest sens, Organizația Salvați Copiii a donat, miercuri, Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș un incubator de transport în valoare de 10.000 de euro, achiziționat în urma campaniei ‘Un gest pentru o viață’.

‘Am venit în Târgu Mureș cu un incubator de transport, care lipsea secției de neonatologie. Ne face mare plăcere că putem ajuta acest colectiv extraordinar, care asigură supraviețuirea a cel puțin 300 de copii născuți prematur anual, plus alții care se nasc cu malformații, cu probleme și au nevoie de îngrijire specială și de transport către secții. Atunci acest echipament oferă o protecție corespunzătoare (…)

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...