spot_img
24.4 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăALEGERI 2020RĂSPLATĂ DE LA "SUPERMAN":Loteria pentru Junior, Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia...

RĂSPLATĂ DE LA „SUPERMAN”:Loteria pentru Junior, Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia pentru Senior

-

Numire surprinzătoare la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia, unde liberalii și-au pus în chiar, probabil, ultima lor zi de guvernare un fost deputat și ministru, important lider PNL. Pe o funcție similară au fost instalați omul primarului Cristian Radu din Mangalia, precum și un consilier din Ministerul Economiei, scrie Replica de Constanța.

- Reclama -

Noul CA de la Șantierul Naval 2 Mai SA, societatea prin care statul român deține 51% din Șantierul Damen Mangalia, îl reactivează astfel pe unul dintre cei mai importanți foști lideri PNL.Gălățeanul Victor Paul Dobre are 69 de ani și a fost deputat PNL timp de 4 mandate, între 2000 și 2020, cu o pauză între 2004 și 2008.

Fost vicepreședinte PNL, Dobre a ocupat funcții precum cea de secretar de stat în MAI și apoi chiar ministru de Interne, în Guvernul Ponta. Victor Paul Dobre este, de asemenea, consilier la Curtea de Conturi, dar și singurul ”greu” liberal care a atacat eliminarea pensiilor speciale, neputând suporta ideea că va pierde super-pensia inaccesibilă românilor de rând, dar care i s-ar cuveni lui după patru mandate de parlamentar.

Dobre s-a numărat printre susținătorii lui Florin Cîțu în recent încheiatul război intern din PNL pentru șefia partidului. Fiul său a fost numit șeful Loteriei Galați în schimbul susținerii pe care i-a oferit-o premierului în lupta contra lui Ludovic Orban la președinția PNL. Cel mai probabil, și postul primit de Victor Paul Dobre la Șantierul Naval 2 Mai SA face parte tot din trocul încheiat pentru susținerea lui Cîțu la șefia PNL, chiar dacă între timp aventura acestuia la putere s-a terminat rușinos, mai spune sursa citată.

Fostul lider și ministru liberal Victor Paul Dobre va fi coleg pentru următorele luni cu Dorinel Colgiu, omul de încredere al primarului din Mangalia, Cristian Radu. Colgiu care este, de asemenea, liberal, ocupă în prezent funcția de director la Goldterm, regia primăriei, ocupând la un moment dat și funcția de administrator la Șantierul Naval Mangalia SA, celălalt șantier din oraș, controlat integral de stat.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...