spot_img
28.8 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăALEGERI 2020Rareș Bogdan: UE nu impune cetățenilor vaccinarea, dar este una dintre condițiile...

Rareș Bogdan: UE nu impune cetățenilor vaccinarea, dar este una dintre condițiile care vor permite deplasarea

-

”Este o dezbatere în ceea ce privește anticorpii. Dacă ești în primele 90 de zile după ce ai trecut prin boală prezinți un document doveditor, dacă au trecut cele 90 de zile atunci prezinți un test de anticorpi, iar dacă acesta arată numărul de anticorpi necesari atunci nu e nevoie nici de test PCR negativ nici de vaccin. Aici e dezbaterea. Inclusiv au fost voci care au spus că, ok, chiar dacă ești trecut prin boală trebuie să prezinte un document sau nu? Decizia o va avea Comisia Europeană. Vom vedea modalitatea de calcul și dacă se include necesitatea unui document. Vaccinarea este soluția care poate duce la o imunizare în masă”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

- Reclama -

Parlamentul European a votat o variantă extrem de clară pentru certificatul verde digital care se duce spre Comisia Europeană și spre Consiliu, urmând să se ia o decizie cu privire la implementarea acestui certificat care include trei componente extrem de importante. Uniunea Europeană nu impune cetățenilor vaccinare, nu este impusă, dar este una dintre condițiile care vor permite deplasarea extrem de ușoară în interiorul Uniunii. Se întâmplă în cazul în care ai vaccinarea făcută cu unul dintre vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană. Dacă ești vaccinat cu Sputnik sau Covidar nu ți se recunoaște vaccinarea. Poți să ai un test PCR negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țara Uniunii Europene, a mai spus Bogdan.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...