spot_img
10.1 C
București
duminică, decembrie 3, 2023
AcasăAnalizeRareș Bogdan: Românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care...

Rareș Bogdan: Românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă!

-

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că „românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă”, arătând că PNL vrea menţinerea cotei unice şi nu susţine supraimpozitarea companiilor, dar şi că „trebuie eliminate nişte excepţii din fiscalitate, şi avem în vedere TVA la băuturile cu mult zahăr, accizele la alcool şi tutun, jocurile de noroc”. „PNL n-a vândut iluzii nici în privinţa preţului carburanţi, compensarea, atâta câtă este, a fost aprobată în coaliţie, iar comunicarea a fost cinstită, nu populistă”, susţine el.

- Reclama -

„Românii au nevoie de adevăr, nu de măsuri populiste care riscă să le explodeze în faţă! Avem un premier extrem de responsabil, care arată realitatea, le spune românilor ce îşi permite şi ce nu îşi permite ţara noastră. Mai ales în contextul războiului stârnit de un om bolnav care ameninţă planeta cu foamete şi întuneric! Cetăţenii au nevoie de adevăr, pentru a-şi putea programa cheltuielile, a-şi face planuri. Prin urmare, PNL va susţine în continuare măsuri economice de natură să ducă la înfiinţarea de locuri de muncă, să crească încasările la buget şi să stimuleze investiţiile publice şi private, să atragă banii europeni. Fiecare euro investit atrage alţi 10, dar pentru un mediu de afaceri sănătos este nevoie de predictibilitate”, a arătat Rareş Bogdan, luni seară, într-o postare pe Facebook.

El a subliniat că PNL vrea menţinerea cotei unice şi nu susţine suprataxarea companiilor.

„PNL doreşte menţinerea cotei unice, pentru că realizarea de investiţii într-un climat de predictibilitate este vital. NU susţinem suprataxarea companiilor, ştiu că se creează aşteptări populiste, dar taxele mai mari vor duce la preţuri mai mari, sau la închideri de locuri de muncă, sau la tăieri de salarii. De asemenea, nu vrem să riscăm ca anumite afaceri să fie mutate în medii fiscale mai prietenoase. Profitul reinvestit înseamnă locuri de muncă noi, deci taxe noi la buget, să nu ne facem că nu vedem asta! Da, trebuie eliminate nişte excepţii din fiscalitate, şi avem în vedere TVA la băuturile cu mult zahăr, accizele la alcool şi tutun, jocurile de noroc”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, orice decizie care modifică fiscalitatea se ia doar în urma discuţiilor cu ministrul de Finanţe şi experţii săi.

„Cheia, în aceste luni, este echilibrul, stabilitatea macroeconomică a României, iar aici, Nicolae Ciucă a fost şi este extrem, extrem de atent. Toate deciziile sale au în vedere stabilitatea, atât a ţării, cât şi a mentalului oamenilor, cărora nu le vinde iluzii. Aţi văzut că nu vorbeşte aiurea, nu spune ceea ce nu cunoaşte, se informează şi abia apoi face declaraţii. Seriozitatea acestei guvernări a dus la creşterea încasărilor bugetare cu mult peste creşterea cheltuielilor – deficitul a scăzut cu 6 miliarde, iar comparativ cu primele luni ale lui 2021, bugetul are venituri mai mari cu o cincime. PNL n-a vândut iluzii nici în privinţa preţului carburanţi, compensarea, atâta câtă este, a fost aprobată în coaliţie, iar comunicarea a fost cinstită, nu populistă, căci oamenii au nevoie să cunoască realitatea. Nu vrea nimeni să pericliteze stabilitatea economică, iar dacă s-ar fi putut, compensarea ar fi fost mai mare. Repet, cheia este responsabilitatea, echilibrul. Dacă n-ar fi fost aşa, dacă acest guvern n-ar fi extrem de serios, SUA n-ar face investiţii în capacităţi suplimentare de producere a energiei. Şi e doar începutul”, a conchis Rareş Bogdan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img