spot_img
5.1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeRareș Bogdan: România a stat suficient cu capul plecat

Rareș Bogdan: România a stat suficient cu capul plecat

-

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că în discuţiile pe care le va purta miercuri, alături de colegii săi europarlamentari români în cadrul unei reuniuni a grupului PPE, la care va participa şi cancelarul austriac, Karl Nehammer, argumentele ce vor fi aduse în favoarea aderării României la spaţiul Schengen vor fi cele privind susţinerea de la nivelul instituţiilor europene, inclusiv cea a Parlamentului European, care a adoptat cu un număr record de voturi o rezoluţie pe această temă.

- Reclama -

El a fost întrebat la Digi 24 ce argumente va aduce delegaţia de europarlamentari a PPE în discuţiile pe care urmează să le poarte la Viena şi cu Karl Nehammer, cancelarul austriac.

„Corectitudinea, în primul rând, faptul că toate datele oferite de noi, atât pe problema migraţiei, cât şi pe problemele economice sau de colaborare transfrontalieră, sunt absolut corecte, susţinute de Europol şi de comisarul Ylva Johanson. (…) De asemenea, faptul că există rezoluţii ale Partidului Popular European (…) cu privire la susţinerea României şi nu a existat atunci o voce critică sau un vot din partea delegaţiei austriece. Faptul că în Parlamentul European, Rezoluţia votată cu un număr record de 548 de voturi a fost votată integral de către delegaţia austriacă. Şi, de asemenea, argumentele extrem de importante ale coeziunii Europei, pentru că ceea ce face astăzi Austria, dacă continuă în încăpăţânare absurdă, este un atentat la soliditatea Europei, este un atentat la coeziunea europeană”, a afirmat Rareş Bogdan.

El a subliniat că pentru demersul României privind accederea la Schengen se lucrează pe mai multe planuri în acest moment, arătând că reprezentanţii ţării noastre la Bruxelles şi trimişii MAE au reuşit să impună un vot joi.

„Mă bucur că colegii de la Bruxelles, în frunte cu ambasadoarea noastră, Iulia Matei, trimişii Ministerului Afacerilor Externe au reuşit să impună, mâine, pe ordinea de zi, deci este clar: mâine, pe ordinea de zi a JAI, se va vota la punctul numărul 1, la ora 10,00, ora Belgiei, ora 11,00, ora României. România, prin vocea prim-ministrului, a cerut vot, deci nu am mai acceptat niciun fel de întârziere, niciun fel de tergiversare. România a stat suficient cu capul plecat, jucăm până la capăt, toate zarurile au fost aruncate. Vrem să vedem cine ne sunt prietenii, cine sunt cei care au probleme cu cetăţenii români, cine are o problemă cu România, în acest moment, în Europa”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Mai mulţi eurodeputaţi români participă, miercuri, la reuniunea Partidului Popular European pe tema migraţiei de la Viena alături de liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, şi la care va participa şi cancelarul austriac, Karl Nehammer, prilej cu care se va discuta şi chestiunea aderării la Schengen a României.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img