spot_img
0.7 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăAnalizeRareș Bogdan: Organizarea de alegeri anticipate este ”imposibilă”. PNL are o ”capacitate...

Rareș Bogdan: Organizarea de alegeri anticipate este ”imposibilă”. PNL are o ”capacitate de comunicare uriaşă în ţară şi în străinătate” şi poate ajunge ”fluierând” la un scor electoral de 27-28%

-

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan consideră că organizarea de alegeri anticipate este ”imposibilă” în sistemul constituţional românesc. ”Odată un parlamentar ajuns în Palatul Parlamentului – cel puţin 20% din cei de acolo nu credeau neam de neamul lor că vor ajunge – şansa să voteze pentru a-şi pierde mandatul pentru un posibil mandat recâştigat este zero, chiar şi în cazul AUR sau PSD, partide care teoretic azi stau ceva mai bine decât la alegeri”, explică politicianul. El susţine că PNL are o ”capacitate de comunicare uriaşă în ţară şi în străinătate” şi poate ajunge ”fluierând” la un scor electoral de 27-28%.

- Reclama -

”În sistemul constituţional românesc, şansa de a ajunge la alegeri anticipate este egal cu zero. Au încercat Traian Băsescu, a încercat Adrian Năstase, a încercat Klaus Iohannis, nu a reuşit niciunul. De ce aş crede că în momentul ăsta ar putea reuşi cineva? E imposibil. Odată un parlamentar ajuns în Palatul Parlamentului – cel puţin 20% din cei de acolo nu credeau neam de neamul lor că vor ajunge  – şansa să voteze pentru a-şi pierde mandatul pentru un posibil mandat recâştigat este zero, chiar şi în cazul AUR sau PSD, partide care teoretic azi stau ceva mai bine decât la alegeri. Dar campania e lungă, alegerile s-ar declanşa în trei-patru luni, iar situaţia schimbărilor pe scena politică este destul de mare, pentru că în momentul ăsta nu a fluctuat atât de mult scorul electoral al partidelor. Noi, în continuare suntem un partid de peste 20% iar în campanii, după modelul CDU (Uniunea Creştin Democrată, partidul condus în ultimii ani de către cancelarul german Angela Merkel – n.r.), ne mobilizăm foarte bine”, a declarat Rareş Bogdan la Prima TV, duminică. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img