spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeRareș Bogdan: Noi nu suntem dispuşi şi nu vom ceda absolut niciun...

Rareș Bogdan: Noi nu suntem dispuşi şi nu vom ceda absolut niciun portofoliu existent

-

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, pentru News.ro, despre scenariul lansat de social-democraţi de a renunţa la ministerul Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu, în schimbul unui minister liberal, că dacă cei de la PSD nu sunt în stare să propună o soluţie şi nu au, să le spună, pentru că PNL, în orice moment şi pentru orice portofoliul are soluţii. Rareş Bogdan a precizat, însă, că liberalii nu sunt dispuşi şi nu vor ceda absolut niciun portofoliu din cele pe care le are.

- Reclama -

”Eu sper ca PSD să reuşească să înţeleagă, dacă nu o să le explicăm, că România are cea mai lungă graniţă cu o ţară aflată în conflict armat, care suferă din cauza unei agresiuni a unei ţări vecine, Rusia. Nu pot în astfel de situaţii să tratez portofoliul Apărării ca pe oricare altul şi să îl consider la şi altele”, a spus Rareş Bogdan, despre scenariul unui schimb de ministere între PSD şi PNL, lansat de social-democraţi în urma demisie lui Vasile Dîncu. 

Europarlamentarul liberal a precizat, despre o nominalizare cât mai rapidă la ministerul Apărării, că ”este vital în această perioadă, atât pentru România cât şi pentru NATO şi UE, pentru că România este ţară de graniţă a UE şi este pilon esenţial al NATO în această parte a Europei şi a lumii şi nu poate cineva să trateze cineva acest minister cu tergiversări, amânări şi tranzacţionări”.

”Apărarea României şi armata română nu pot fi subiecte de tranzacţionare, sper ca toţi cei care trebuie să vină cu o soluţie rapidă să înţeleagă însemnătatea acestui post de ministru, având în vedere că România în fiecare zi este în legătură directă cu Comandamentul central al NATO, şi de asemenea, este în fiecare zi parte esenţială în strategia de apărare a civilizaţiei europene şi de consoilidare a democraţiilor”, a arătat Rareş Bogdan.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img