spot_img
4.2 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăPoliticaRareș Bogdan: Mi-am amintit de anul în care 1933 Reichstag-ul german a...

Rareș Bogdan: Mi-am amintit de anul în care 1933 Reichstag-ul german a fost incendiat de cămăşile brune ale lui Hitler! Ceea ce am văzut eu a semănat cu cămăşile brune ale lui Hitler cu sau cămăşile negre ale lui Musolini

-

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, le-a transmis, în direct la România TV, liderilor USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, să se delimiteze de alianţa cu AUR, pe care l-a catalogat drept „un partid care se îndreaptă spre practicile legionarilor din 1934 – 1938”. Mai mult, europarlamentarul liberal a condamnat în termeni duri scandalul izbucnit joi la momentul citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, comparându-l cu arderea Reichstag-ul, sediul Parlamentului german, în 1933, de către organizaţia nazistă a lui Adolf Hitler.

- Reclama -

Rares Bogdan a amintit că scandalul din Parlament a izbucnit, joi, deoarece şedinţa plenului comun a fost condusă de Florin Roman, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, întrucât Ludovic Orban şi-a delegat atribuţiile.

În direct la România TV, europarlamentarul liberal a explicat că ” Roman era acoperit total de lege” deoarece, potrivit regulamentului comun publicat în Monitorul Oficial, „şedinţele comune se conduc prin rotaţie” iar ultimele două fuseseră conduse de Anca Dragu, preşedintele Senatului.

 „Ceea ce am văzut în Parlament este extrem de grav pentru democraţia românească. Le solicit public prin intermediul dumnevoastră, televiziune de maximă audienţă, lui Dacian Cioloş şi lui Dan Barna şi lui Ionuţ Moşteanu imediat să condamne gesturile din Parlament şi să se delimiteze cu alianţa cu AUR, chiar şi o alianţă conjuncturală.

Huliganismul nu are ce căuta în Parlament, chiar dacă prin absurd ar fi existat o interpretare că Florin Roman ar fi greşit în Parlament, oriunde şi în cel britanic şi în cel german, francez şi în Congresul american, trebuie să existe dialog!”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img