spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeRareș Bogdan: În ultimele săptămâni, luni, am avut discuții cu președintele Iohannis,...

Rareș Bogdan: În ultimele săptămâni, luni, am avut discuții cu președintele Iohannis, în care i-am atras atenția că ceea ce face PSD este complet imoral și necolegial. Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliției

-

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan spune că devine „din ce în ce mai insuportabil” pentru PNL să guverneze alături de PSD. Într-o intervenție în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, Bogdan a spus că dacă ar fi după el, de mâine s-ar forma o altă coaliție, de dreapta, și că pentru asta poartă „permanent” discuții cu alte partide. Liberalul a adăugat că l-a avertizat de mai multe ori pe președintele Klaus Iohannis că ceea ce fac social-democrații este „imoral” și „necolegial”.

„Noi am fost sub o presiune publică pe care PSD a dus-o complet necolegial și incorect, începând de joi, afirmând pe toate canalele că PNL se opune creșterii pensiilor. Chestiune complet falsă, PNL nu se opune și nu s-a opus creșterii pensiilor. Știm exact că puterea de cumpărare a românilor a scăzut și că cei 4,9 milioane de pensionari au nevoie de această creștere. Am spus clar că indexarea trebuie să se realizeze și trebuie să vedem cu cât putem crește diferența. Doamna Bucura-Oprescu a venit cu acest 40%, care este ireal. Oameni buni, nu ne mai acuzați că nu dorim să mărim pensiile, pentru a ne pune într-o situație imposibilă în spațiul public și pentru a ne întreba pensionarii de ce nu vrem asta. Noi vrem, dar suntem lucizi, responsabili și echilibrați și ne întrebăm de unde luăm banii în 2024 și 2025. PNL a solicitat și sper ca PSD să fie de acord, ca în 2024 Guvernul să nu introducă taxe și impozite suplimentare. Boloș a spus că trebuie să introducem taxe și impozite ca să avem bani de pensii. Noi l-am chemat și i-am spus: Dacă introduci o singură taxă, pleci acasă!”, a afirmat Rareș Bogdan, la Digi24.

- Advertisement -

Întrebat de ce PNL nu pune capăt coaliției cu PSD, având în vedere că spune că este atât de rău, Bogdan a răspuns: „Astăzi trebuie să îi păzim, să nu bage mâinile și mai mult în bugetele companiilor private și în buzunarele românilor. Sincer, sunt unul dintre cei care regretă profund că nu am încercat să facem o coaliție de dreapta și oricând vom avea posibilitatea să o facem de dreapta, vom încerca asta. Ultimele săptămâni mi-au arătat că nu pot avea încredere în PSD”. Întrebat, de asemenea, dacă încearcă crearea acestei coaliții de dreapta înainte sau după alegeri, liberalul a răspuns: „Dacă ar fi după mine, eu aș încerca de mâine. (…) Pentru PSD există doar bugetari și pensionari, nu există companii private. I-am văzut în doi ani, nu-i interesează mediul economic privat, capitalul românesc. (…) Devine din ce în ce mai insuportabil să stăm cu ei. O singură propunere de mărire de impozit sau de taxă va duce la ruperea Coaliției”. „PNL are o problemă serioasă. Deși votează legea pensiilor, pensionarii ne înjură și spun că nu am vrut să mărim pensiile, că așa a spus PSD. Oamenii de afaceri sunt supărați pe noi pentru creșterile de impozite și taxe. Ne-am pus în cap și profesorii, să ne ducem cu toții în pădure. Suntem într-o situație în care ori jucăm politic și nu mai stăm în siajul PSD, ori ne lăsăm de politică și ne ducem să cultivăm pătrunjel, simplu”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

„În ultimele săptămâni, luni, am avut discuții cu președintele Iohannis, în care i-am atras atenția că ceea ce face PSD este complet imoral și necolegial. Nu se comportă ca un partener loial” Liberalul a refuzat să spună care a fost reacția șefului statului. „Vom avea nevoie de domnul președinte să le explice că România nu mare are nevoie de mări de taxe și că este imposibilă o derogare a prerogativelor din Legea Educației”, a precizat el. România are nevoie de un președinte de dreapta și PNL va face tot ce poate pentru ca acest lucru să se întâmple, a mai adăugat Rareș Bogdan. „Cea mai importantă poziție în România este cea de președinte. Cel mai important lucru în următorii 5-10 ani este ca România să aibă un președinte de dreapta. Voi face orice îmi stă în putință pentru ca la Palatul Cotroceni, la finalul mandatului Iohannis, să vină un președinte de dreapta”. Bogdan a mai afirmat că „permanent avem discuții cu Cioloș, domnii din USR, domnul Tomac” pentru o altă coaliție.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img