spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizeRareș Bogdan despre variantele pentru Schengen: Este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea...

Rareș Bogdan despre variantele pentru Schengen: Este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei care nu ar însemna opunere și un MCV pentru Bulgaria

-

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre variantele privind aderarea României la Schengen, că este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei şi varianta unui mecanism similar MCV, dar pe zona acquis-ului Schengen, dar nu pentru România ci pentru Bulgaria. El a ţinut să precizeze că nu există motivaţie pentru un refuz al intrării României în Schengen.

- Reclama -

”Avem doar o rezervă, pentru că situaţia din Suedia este una de polemică internă, fosta putere cu actuala putere. Consider că şansele noastre sunt foarte mari, delegaţia de experţi a venit cu un raport foarte pozitiv cu privire la starea graniţelor României”, a spus Rareş Bogdan. 

Despre variantele vehiculate, Rareş Bogdan a arătat că ”este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei, care nu ar însemna opunere.

”Se discută incusiv varianta unui mecanism similar MCV, pe justiţie, pe zona acquis-ului Schengen, dar nu cred că pentru România ci pentru Bulgaria, Pentru România, astăzi nu se pune problema introducerii unui mecanism suplimentar. România este un partener extrem de important pentru NaTO, UE (..) nu avem niciun motiv şi nu există motivaţie pentru un refuz”, a mai spus Rareş Bogdan. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img