spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăPoliticaRareș Bogdan despre campania de vaccinare: Implicarea Armatei a fost decisivă

Rareș Bogdan despre campania de vaccinare: Implicarea Armatei a fost decisivă

-

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a lăudat, duminică, implicarea Armatei în campania de vaccinare anti-COVID-19. Bogdan a avut cuvinte de apreciere și pentru președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că a venit cu ideea ca Armata să-și aducă propria contribuție în acest efort. 

- Reclama -

În schimb, europarlamentarul s-a arătat nemulțumit de activitatea Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP), despre care a spus că nu dau randament pentru că ani în șir au fost politizate, iar acum nu sunt conectate la indicatorii de performanță ai instituțiilor similare din străinătate.

„Implicarea Armatei a fost decisivă. Aici a fost ideea foarte bună pe care președintele Iohannis a avut-o de a implica Armata, o instituție cu credibilitate mare în rândul populației. Armata a asigurat practic infrastructură, alături de MInisterul Sănătății. Din păcate, DSP-urile ani în șir au funcționat deficitar, s-au politizat și noi cerem DSP-urilor de un an să funcționeze la capacitățile la care funcționează instituții care s-au racordat la instituții europene sau la nivel mondial. Armata e racordată la normele NATO, la tot ce înseamnă performanță în raport cu alte armate, deci nu sunt multe instituții care au această capacitate. DSP-urile în niciun caz. Decizia a fost o chestiune salutară, inteligentă. N-am fost singurii, și Austria a apelat la Armată”, a declarat Rareș Bogdan, în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...