spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăALEGERI 2020Rareș Bogdan: Bătălia la prezidențiale se va da între conservatorism, tradiţionalism şi...

Rareș Bogdan: Bătălia la prezidențiale se va da între conservatorism, tradiţionalism şi neoprogresism, nu între stânga și dreapta

-

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat la Prima Tv că la următoarele două alegeri prezidenţiale bătălia nu se va mai da între stânga şi dreapta, ci între conservatorism, tradiţionalism şi neoprogresism. Rareş Bogdan: Eu şi preşedintele Klaus Iohannis am câştigat alegerile europarlamentare. La alegerile parlamentare PNL trebuia să îşi spună cuvântul, dar nu a făcut-o.

- Reclama -

“PNL are nevoie de modernizare, de o clarificare din punct de vedere ideologic, doctrinar pentru că marea bătălie în 2024 şi în 2029 va fi diferită. Pentru prima dată în 35 de ani în România nu va fi bătălia între stânga şi dreapta, se va bate între conservatorism, tradiţionalism şi valori şi neoprogresism. Asta e bătălia la nivel european, asta a fost şi în America”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

Rareş Bogdan a mai afirmat la Insider Politic că el şi preşedintele Klaus Iohannis au câştigat alegerile europarlamentare.

“La alegerile europarlamentare, dacă nu era Rareş Bogdan – nu ştiu dacă aţi auzit de el şi cu Klaus Iohannis, PNL lua 20%.. Deci dacă Klaus Iohannis nu avea referendumul şi implicarea sa extrem de activă în spaţiul public, în susţinerea referendumului şi dacă Rareş Bogdan nu venea de la o măsuţă de la parlamentar, PNL atingea cu greu 20% şi nu vreau să fiu deloc arogant, vreau să fiu realist. PNL nu ar trebui să uite asta niciodată, nici în ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, în partea mea, dacă uită sau nu, nu contează”, a menţionat Rareş Bogdan.

El a afirmat că următoarele alegeri au fost câştigate de către Iohannis, respectiv de către primarii PNL.

“Al doilea rând de alegeri le-a câştigat Klaus Iohannis, nu le-a câştigat Rareş Bogdan, nu le-a câştigat Ludovic Orban, nu PNL, le-a câştigat Klaus Iohannis, care a fost un candidat care a putut să vină cu un proiect de ţară valoros şi care a putut să îşi arate că a ţinut România pe linia de plutire democratică şi a reafirmat-o internaţional într-un moment în care Liviu Dragnea, Şerban Nicolae, Nicolicea şi Codrin Ştefănescu o duceau în gard. Sau în alte părţi. Iar în al treilea moment al alegerilor am avut alegerile locale. La alegerile locale nici Rareş Bogdan, nici Ludovic Orban nu a câştigat alegerile, le-a câştigat Emil Boc, Ilie Bolojan, Alin Tişe, Gheorghe Flutur, Romeo Dunca”, a mai transmis Rareş Bogdan.

El crede că la alegerile parlamentare PNL trebuia să îşi spună cuvântul, dar nu a făcut-o.

“Am avut al patrulea rând de alegeri în care partidul trebuia să îşi pună cuvântul şi să facă 35%. Nu a făcut 35%, a făcut 25%. De ce? Criza pandemică a fost dură, sigur că măsurile respective de protejare a vieţii cetăţenilor ne-au afectat în mod direct, sigur că au fost şi erori, nu mai vreau să vorbesc”, a mai declarat Rareş Bogdan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img