spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăExterneRaportul Mueller pe cazul Trump-Rusia s-a încheiat: Nu urmează nici o punere...

Raportul Mueller pe cazul Trump-Rusia s-a încheiat: Nu urmează nici o punere sub acuzare

-

Misiunea procurorului special american Robert Mueller, care a predat Departamentului de Justiţie raportul său privind ancheta rusă, se va încheia „în zilele care urmează”, a făcut cunoscut vineri purtătorul său de cuvânt, relatează AFP.

Donald Trump tosses off his overcoat as he speaks at a campaign event in an airplane hangar in Rome, New York. REUTERS/Carlo Allegri
- Reclama -

„Misiunea procurorului special va lua sfârşit în zilele care urmează”, a declarat Peter Carr pentru AFP, confirmând astfel ideea că ancheta se termină cu remiterea acestui raport şi că nu se aşteaptă din partea sa nicio punere sub acuzare.

Procurorul special Robert Mueller a remis vineri raportul său de anchetă asupra suspiciunilor de înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016, iar ministrul justiţiei ar putea dezvălui în acest weekend esenţa acestuia, relatează AFP.

Bill Barr, procuror general SUA, şi-a exprimat speranţa să livreze „principalele concluzii” al acestui raport de anchetă foarte aşteptat membrilor comisiilor juridice ale Congresului „chiar în acest weekend”, a afirmat el într-un mesaj adresat parlamentarilor.

La rândul său, Casa Albă a afirmat că „nu a primit raportul procurorului special” şi nici nu a fost „informată despre conţinutul acestuia”.

„Următoarele etape ţin de resortul procurorului general al SUA (Bill) Barr şi ne exprimăm nerăbdarea ca procesul să îşi continue cursul”, a declarat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Sarah Sanders.

Democraţii din Congres au făcut cunoscut sunt pregătiţi să acţioneze guvernul în justiţie pentru a se asigura că acest raport ultrasensibil, care loveşte în centrul puterii SUA, va fi accesibil tuturor americanilor.

Chiar dacă Robert Mueller nu aduce dovezi despre o înţelegere între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, observatorii sunt de părere că l-ar putea acuza pe omul de afaceri republican că a încercat să obstrucţioneze ancheta, din cauza presiunilor verbale pe care le-a exercitat asupra fostului procuror general al SUA Jeff Sessions şi a adjunctului acestuia, Rod Rosenstein, sau destituindu-l, în mai 2017, pe fostul director al FBI James Comey.

Vineri, într-un interviu acordat canalului Fox, Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că se aşteaptă să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img