Raluca Turcan justifică votul PNL privind majorarea salariilor: A fost în mare parte şi un vot de jenă

0
192

PSD a plasat o bombă cu ceas în buget, majorând salariile bugetarilor cu 10%, declară la RFI vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan. Ea spune că Opoziţia a votat în favoarea majorării „în mare parte de jenă”.

Raluca Turcan precizează că „unele abţineri (la votul de miercuri-n.r.) vin din interiorul Partidului Naţional Liberal şi explicarea votului este distinctă, în funcţie de oamenii politici. Cei din majoritatea actuală a Parlamentului, adică majoritatea din jurul PSD-ului au votat ca expresie a unui populism deşănţat, care pe ultima sută de metri a dorit să monteze o bombă cu ceas în bugetul public şi să-i mai amăgească încă o dată, după trei ani de zile, pe oameni că le vor creşte veniturile, ignorând totalmente faptul că oamenii au nevoie de o creştere a nivelului de trai şi nu a veniturilor, pentru că degeaba îţi cresc veniturile, dacă-ţi cresc preţurile, dacă scade puterea de cumpărare”.

Întrebată de ce a votat PNL pentru majorarea salariilor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie, Raluca Turcan a răspuns: „În privinţa celor care sunt în Opoziţie, vă spun foarte sincer că a fost în mare parte şi un vot de jenă, pentru că oricum cei care sunt în minoritatea parlamentară şi vorbesc acum în numele colegilor din PNL, noi nu am fi putut influenţa rezultatul votului şi în acest context, 100 de populişti demagogi şi foarte agresivi ar fi aruncat cu noroi în stânga şi-n dreapta, spunând cum împărţim noi sărăcia în România. Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie! Eu, Raluca Turcan, aş fi votat împotrivă, nu abţinere, împotrivă. Imaginaţi-vă 100 de personaje ca şi, nu ştiu, Codrin Ştefănescu, care ar fi spus cum un fost pedelist nu doreşte să majoreze salariile cu 10% pentru cei din sectorul bugetar. Ar fi fost pur şi simplu o bătaie de joc din partea celor care în mod lipsit de responsabilitate trei ani de zile nu s-au îngrijit absolut deloc despre cum poţi să construieşti o creştere a nivelului de trai în mod predictibil şi durabil”.