spot_img
27.8 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeRaluca Turcan acuză PSD: Vorbeşte simultan de creşteri de taxe, dar şi...

Raluca Turcan acuză PSD: Vorbeşte simultan de creşteri de taxe, dar şi de scăderi de contribuţie, într-un context economic fragil

-

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan a declarat că „PSD a ajuns să fie copleşit de perspectiva preluării postului de prim-ministru şi începe să aibă fracturi de logică”, deoarece social-democraţii vorbesc în acelaşi timp despre creşteri de taxe, însă şi despre scăderi de contribuţie, „într-un context economic fragil”. Ea a cerut PSD seriozitate pentru că înainte de a discuta despre noi modificări fiscale, PSD trebuie să prezinte un plan pentru a crea minimum 700.000 de locuri de muncă astfel încât să poată fi scăzute contribuţiile, iar angajaţii din mediul privat să aibă venituri mai mari.

- Reclama -

„Vreau să aduc o clarificare legată de dezbaterea publică din ultimele zile legată de introducerea de noi taxe şi impozite în perspectiva rotativei premierilor. Aş vrea să spun răspicat că eu cred că PSD a ajuns să fie copleşit de perspectiva preluării postului de prim-ministru şi începe să aibă fracturi de logică. Vorbeşte simultan de creşteri de taxe, dar şi de scăderi de contribuţie, într-un context economic fragil. Cu toţii ne dorim contribuţii mai mici. Atât ca salariaţi cât şi ca angajatori. Să vedem însă ce înseamnă scăderea de contribuţii. Pentru a scădea  contribuţia şi a nu pune în pericol finanţarea sistemului public de pensii şi a sistemului de sănătate, soluţia sănătoasă şi sustenabilă pe termen mediu şi lung este creşterea numărului de angajaţi. La fiecare 60.000 de angajaţi de noi în economie, putem reduce impozitarea muncii cu ca.1% pentru 5,6 milioane de angajaţi. Ori, mai multe locuri de muncă în economie nu vom obţine generând spaimă în investitori, cu taxe aberante şi impozite nejustificate”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Sibiu.

- Advertisement -

Ea le-a cerut social-democraţilor să prezinte seriozitate în spaţiul public, atunci când vorbesc despre noi modificări fiscale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img