spot_img
28 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeRaiul pe banii statului al angajaților USR

Raiul pe banii statului al angajaților USR

-

”Dacă PSD și PNL se remarcă prin sume impresionante plătite pentru presă, USR se evidențiază la un singur capitol: salariile angajaților. Uniunea a alocat un fond de salarii de trei ori mai mare decât PNL, 8,2 milioane de lei. Bonusurile și primele au fost de 50.000 de euro în decembrie 2022”, se arată într-o analiză publicată de Libertatea.

Bonusul de performanță, după cum apare denumit în documentele interne ale USR, și primele pentru angajați au fost plătite pe 20 decembrie 2022. Valoarea cumulată a fost de 244.391 de lei (50.000 de euro). Informația este publică pe site-ul USR, în care se prezintă lunar toate cheltuielile.

- Advertisement -

Secretarul general al partidului, George Marussi, susține, într-o declarație pentru Libertatea, că primele au fost acordate tuturor angajaților, aproximativ 90 de persoane, dar bonusul de performanță a fost limitat pentru câțiva angajați.

„Explicația este simplă, pe baza performanțelor, unii angajați au primit bonus. S-a stabilit pe departamente cine ia”, a explicat secretarul general al USR. Marussi a precizat că schema de premiere a prevăzut 50% din salariu ca primă de Crăciun și până la 50% ca bonus de performanță în funcție de nota obținută la evaluarea de final de an. Valoarea maximă a primei putea să fie cel mult un salariu, potrivit secretarului general al USR, citat de Libertatea.

Cel mai mare buget pentru salarii Bugetul de salarii al Uniunii este cel mai mare dacă ne uităm la principalele partide parlamentare. USR plătește anual 8,2 milioane de lei, PSD alocă 6,67 milioane de lei, iar PNL 2,7 milioane de lei, conform datelor Autorității Electorale Permanente, se arată în articol.

Libertatea mai subliniază că în bugetul pentru salarii nu sunt încadrate, spre exemplu, cheltuielile cu Cristian Ghinea. Firma acestuia, Thinking Ahead Research and Consultancy SRL, a încasat pe 6 decembrie 29.313 lei de la USR, dar la capitolul consultanță politică. În 2022, fostul ministru al proiectelor europene a primit lunar de la partid, prin firma sa, sume care au variat între 24.000 de lei lunar și 29.000 de lei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img