spot_img
8.8 C
București
luni, noiembrie 4, 2024
AcasămediuRaiul la stat in Romania: Institutia unde angajatul nu trebuie obosit si...

Raiul la stat in Romania: Institutia unde angajatul nu trebuie obosit si are concediul platit, inclusiv in strainatate/ Exista si spor de consemn la domiciliu

-

- Reclama -

O institutie de stat din Romania se poate lauda pe buna dreptate ca este un rai pentru angajati. Este vorba de Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Pubic şi Privat (RAADPP) a judeţului Cluj din subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

- Reclama -

Contractul de munca prevede ca “normele de muncă vor fi stabilite astfel încât să asigure un ritm normal de lucru, la o intensitate a efortului muscular sau intelectual şi o tensiune nervoasă care să nu ducă la oboseala salariatului”, scrie Monitorul de Cluj.

- Advertisement -

„Sporul pentru munca desfăşurată în timpul nopţii, respectiv între orele 22.00 – 6.00, este în procent de 25% din salariul de bază. Orele suplimentare prestate de luni până vineri şi pentru orele lucrate în zilele libere în perioada repausului săptămânal sau a sărbătorilor legale se recuperează în termen de 30 de zile sau se plătesc cu un spor de 100% din salariul de bază. Sporul pentru consemn la domiciliu, din dispoziţia conducerii Regiei se acordă pentru repausurile săptămânale şi pentru sărbătorile legale. Sporul acordat pentru fiecare oră de consemn este de 15% din salariul de bază”, se mai arată în contractul colectiv de muncă.

“Adaosurile la salariile de bază sunt formate din premii acordate din fondul de premiere, constituit în procent de 15% din fondul de salariu consumat, cote părţi din profit ce se repartizează salariaţilor în conformitate cu prevederile legale, o primă de vacanţă în cuntuam de 100% din salar (salariul de bază, spor de conducere + sporul de vechime), pentru întreg personal, proporţional cu timpul prestat în Regie în anul respectiv”, se mai arată în documentul citat.

- Advertisement -

Pe durata concediului de odihnă salariaţii RAADPP au dreptul la o indemnizaţie de concediu şi la o primă de vacanţă. “Salariaţii beneficiază în timpul concediului de odihnă de o primă de vacanţă. O primă de vacanţă este în cuntuam de 100% din salariu (salariul de bază, spor de conducere + sporul de vechime), pentru întreg personal, proporţional cu timpul prestat în Regie în anul respectiv”, se mai menţionează în contractul colectiv de muncă.

Din contractul colectiv de muncă şi în conformitate cu legea bugetului, RAADPP “va asigura constituirea fondului social pentru susţinerea unor drepturi şi facilităţi materiale suplimentare ale salariaţilor”.

„Regia, împreună cu reprezentanţii sindicatului vor repartiza aceste fonduri pentru (…)  suportarea parţială a costului biletelor de odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii familiilor acestora, într-un cuantum de 50% din valoarea biletului, dar nu mai mult de 730 de lei, suportarea parţială a costului biletelor de tratament, inclusiv transportul pentru salariaţi într-un cuantum de 50% din valoarea biletului dar nu mai mult de 1040 lei. Pentru biletele de odihnă şi tratament în străinătate se aplică acelaşi regim”, se arată în documentul citat.

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Pubic şi Privat a fost înfiinţată pe vremea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Şerban Graţian (PSD) şi printre obiectele de activitate, conform prezentării de pe site-ul CJ Cluj, se numără gestionarea şi întreţinerea bunurilor din patrimoniul judeţului primite în administrare de la CJ Cluj, elaborarea de programe de modernizare şi dezvoltare a reţelei de drumuri judeţene, organizarea şi executarea activităţii de administrare a reţelei rutiere, organizarea de licitaţii în vederea executării de lucrări pe drumurile judeţene. Conform prezentării de pe site-ul CJ Cluj, Regia se ocupă şi de administrarea şi urmărirea lucrărilor de modernizare în zona turistică Răchiţele –Ic Ponor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img