Raiffeisen Bank anunță „câștiguri record” în România: Profit de 100 milioane euro în Ucraina

0
184
The Raiffeisen Bank facade of the Looshaus building is seen in Vienna on March 27, 2014. Austrian banking group Raiffeisen Bank International, which has a major presence in central and eastern Europe, said Thursday that net profit fell 20 percent in 2013 to 603 million euros ($831.2 million). AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN

Directorul financiar al grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International AG (RBI), Martin Gruell, a afirmat vineri că se așteaptă la „câștiguri record” în România, la un profit de peste 100 de milioane de euro în Ucraina și la continuarea creșterii pe piața rusă, transmite Reuters. Afacerile RBI din România, Rusia și Ucraina cresc constant și vor ajuta banca să-și depășească anul acesta obiectivul de a înregistra pe termen mediu un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de aproximativ 13%, a declarat Martin Gruell, la o întâlnire cu investitorii la Viena. Acesta a adăugat: „Vom depăși semnificativ ținta noastră de 13% până la sfârșitul anului”, scrie Agerpres.

Raiffeisen Bank România a crescut afacerile și profitabilitatea în primele 6 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Portofoliul de credite nete a crescut cu 20%, la peste 23 de miliarde de lei, în timp ce profitul net a avansat cu 74%, la 423 de milioane de lei, scrie Profit.ro.