spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeRafila se dezice de Guvern în privința anulării restricțiilor

Rafila se dezice de Guvern în privința anulării restricțiilor

-

Creșterea infectărilor în Europa poate să devină preocupantă, dacă numărul de cazuri mai mare se cuplează și cu un număr mai mare de spitalizări sau cazuri grave, declară într-un interviu la RFI ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El explică pe de altă parte rațiunea pentru care starea de alertă nu a mai fost prelungită, ceea ce a dus la ridicarea bruscă a tuturor restricțiilor: ”Eu am propus o renunțare etapizată la aceste restricții. S-a considerat că nu mai este cazul. Nu este nici un fel de problemă (…). Probabil s-a bazat pe o analiză, nu știu să vă spun mai multe detalii, dar asta este situația, ne-o asumăm cu toții”.

Ce a propus inițial Alexandru Rafila?

- Reclama -

Reporter: Ați fost de acord în Guvern cu această decizie de ridicare bruscă a tuturor restricțiilor?

Alexandru Rafila: Eu am expus aceste argumente chiar cu o săptămână înainte de ridicarea stării de alertă și am propus o renunțare etapizată la aceste restricții. S-a considerat că nu mai este cazul. Nu este nici un fel de problemă, lucrurile sunt așa cum le cunoaștem cu toții. Mie îmi pare bine că ne-am reîntors la viața normală, important este să o facem cu precauție, cu responsabilitate, încât să nu punem în vreun fel în pericol sănătatea publică și să asistăm la o creștere a numărului de cazuri internate în spitale.

Reporter: Dar cine anume a recomandat eliminarea bruscă a tuturor restricțiilor?

Alexandru Rafila: Dar nu este vorba de o recomandare a cuiva. Pur și simplu, starea de alertă se prelungește lunar prin hotărârea Guvernului României și nu a mai fost o nouă hotărâre de prelungire a stării de alertă.

Reporter: Nu a mai fost pentru că s-a bazat pe o analiză făcută de cineva. De cine?

Alexandru Rafila: Probabil s-a bazat pe o analiză, nu știu să vă spun mai multe detalii, dar asta este situația, ne-o asumăm cu toții și important este să avem un mesaj către populație, consistent, inclusiv prin exemplul personal, cred că și asta e foarte important pentru toți membrii Guvernului, pentru reprezentanții autorităților publice, să dea un exemplu personal de responsabilitate, să utilizeze masca în interior și cred că putem să trecem cu bine peste această perioadă, sper ca acest trend descendent să continue și numărul de cazuri din spitale să nu înceapă din nou să crească. Ăsta cred că trebuie să fie principalul lucru pentru care trebuie să lucrăm cu toții. E mai puțin semnificativă acum o analiză de natură politică, cum îmi sugerați dvs., important este să avem un răspuns favorabil în ceea ce privește sănătatea publică.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...