spot_img
2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeRafila: Nu trebuie să avem o lege a malpraxisului care să pună...

Rafila: Nu trebuie să avem o lege a malpraxisului care să pună în funcţiune un mecanism care să înrobească medicii din punct de vedere financiar

-

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că nu trebuie să avem o lege a malpraxisului care să pună în funcţiune un mecanism care să înrobească medicii din punct de vedere financiar şi a precizat că dreptul de liberă practică al unui medic este sfânt şi nu trebuie condiţionat de plata unor sume mari către societăţile de asigurări.

- Reclama -

Alexandru Rafila a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că ministerul sprijină orice fel de iniţiativă legislativă legată de malpraxis dacă aceasta respectă independenţa profesională a medicilor. 

“În spaţiul public circulă tot felul de informaţii legate de malpraxis şi de faptul că se încearcă dezincriminarea activităţii medicale. Suntem perfect de acord. Ministerul Sănătăţii, din păcate, nu a primit din partea Colegiului Medicilor din România niciun fel de document oficial. Am avut o discuţie preliminară în urmă cu mult timp cu domnul profesor Coriu, sprijinim orice fel de iniţiativă legislativă, care însă trebuie să respecte două lucruri: trebuie să respecte independenţa profesională a medicilor, pe de o parte, şi să încurajeze activitatea medicală şi să descurajeze medicina defensivă, cu precizarea că această dezincriminare are anumite limite, pentru că acţiunea penală a unei persoane fizice nu poate fi împiedicată de nicio lege, pentru că este anticonstituţional, deci trebuie să înţelegem lucrul ăsta”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img