spot_img
5.3 C
București
marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAnalizeRaed Arafat nu vrea redeschiderea restaurantelor

Raed Arafat nu vrea redeschiderea restaurantelor

-

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că, în calitate de medic, nu poate recomanda redeschiderea restaurantelor, variantă luată în calcul de autorități pentru 1 septembrie. „Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există”, a afirmat Arafat.
Arafat a declarat, la B1TV, că posibilitataea redeschiderii restaurantelor – închise din luna martie – este discutată la nivel de experți și că nu se poate pronunța până nu se termină discuțiile și nu există concuziile finale.
Întrebat dacă, în calitate de medic, recomandă deschiderea restaurantelor, Raed Arafat a răspuns: „Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Eventual, ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele acum. Nu poate fi o recomandare. Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile ]n care acest lucru se face, pentru a reduce riscurile la maxim. Risc zero nu există. Apoi, rămâne iar la latitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Clar e că încă sunt discuții”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img