spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasămediuRadu Mazăre: In celulă eram responsabil cu cambuza, nu mă interesează petrecerile

Radu Mazăre: In celulă eram responsabil cu cambuza, nu mă interesează petrecerile

-

“Două sentimente m-au încercat în tot acest timp în arest : cel de nedreptate şi cel de neputinţă.” Este prima declaraţie pe care a făcut-o Radu Mazăre după eliberare din Arestul Capitalei. Fostul primar al Constanţei s-a reîntors dimineaţă la Curtea Supremă pentru ca judecătorii să ia act de faptul că solicitarea DNA de prelungire a arestului a rămas fără temei după decizia definitivă de ieri,transmite Neptun Tv.

- Reclama -

“Două sentimente m-au încercat în tot acest timp în arest : cel de nedreptate și cel de neputință”. Este prima declarație pe care a făcut-o Radu Mazăre după eliberare din Arestul Capitalei.

Fostul primar al Constanței s-a reîntors dimineață la Curtea Supremă pentru ca judecătorii să ia act de faptul că solicitarea DNA de prelungire a arestului a rămas fără temei după decizia definitivă de ieri. Mazăre a discutat cu jurnaliștii despre perioada petrecută în arest.

Radu Mazăre a vorbit cu jurnaliștii despre perioada din arest și despre ce va face în perioada următoare.

„A fost un complet de divergență, am înțeles de la avocați că este ceva destul de rar să fie un complet de divergență în măsurile preventive de arestare. La un moment dat îți pierzi speranța. Ai senzația că vorbești și vorbești la ziduri. Chestiunile politice nu mă mai interesează, însă două sentimente m-au încercat tot timpul acesta: cel de nedreptate și cel de neputință. Lucrurile au evoluat în dosar, s-au făcut audieri cu o parte destul de importantă dintre angajații Primăriei. Ei au confirmat că nu le-am cerut nimic, toate documentele au fost legale, licitațiile au fost legale și ei și-au asumat ce au făcut. Judecătorii s-au convins că aceste declarații au confirmat declarația mea inițială, care a și stat la baza eliberării mele de prima oară”, a declarat Radu Mazăre.
Reporter: De când sunteți dumneavoastră în arest preventiv, ați putea spune că decizia a fost în favoarea dumneavoastră?

Radu Mazăre: Altfel nu stăteam de vorbă cu voi aici și veneam pe undeva prin spate cu cătușe.
Reporter: Organizați o petrecere în cinstea întoarcerii la Constanța?

Radu Mazăre: Nu mă interesează petrecerile. Deocamdată, vreau să stau pe mare să mă liniștesc, iar de politică nu mă mai întrebați deloc“.

La ora 12.30 fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a ajuns la sediul IPJ Constanța, unde a aflat că trebuie să se prezinte în fiecare zi de marți, la ora 12.

La ieșirea de la Poliție, el a răspuns din nou întrebărilor jurnaliștilor.

Care e primul lucru pe care l-ați făcut la ieșirea din închisoare?

Am sunat-o pe mama, pentru că nu știa toată lumea dacă fusesem eliberat sau nu. A rămas fără glas când a auzit.

Condițiile din arest.

De la arest suni de pe niște cartele. Este extraordinar de greu, bine, nu a fost cazul meu, dar nu este normal să vezi oameni care, pentru a spune două cuvinte, plătesc doi euro. Este tarif de roaming, ca și cum ai vorbi în Germania sau Franța cu cineva. Eu consumam aproape o cartelă pe zi. Am vorbit cu mama, frații, prietenele. Vreau să le mulțumesc celor din familia mea, cel mai mult m-a emoționat o scrisoare primită de la bătrânii de la Centrul de Plasament Fair Play, cărora le-am și răspuns în aceeași zi. Am înțeles că răspunsul meu a fost pus în ramă.
Acum vreau să mă mai liniștesc. Și dimineață auzeam zăvoarele, ușile trântite. Acolo timpul trece foarte greu. La 9 dimineața se deschide vizeta și cineva îți zice ‘Cutărescu, la DNA!’ sau ‘Cutărescu, la instanță!’. Lipsa de informații este terorizantă. Când spune de la ușă ‘a venit escorta’ trebuie să fii gata, nu poți întârzia. Oamenii de acolo, gardienii, au fost impecabili. Dar condițiile sunt cele pe care le știți cu toții.
O săptămână am făcut cerere la conducere, ca să scot geamul. Jumătate era deschis, jumătate blocat, iar noi stăteam la 35 de grade Celsius. Era foarte cald. Le-am zis, ‘cât vă trebuie să analizați, nu e ca și cum aș face o construcție?’.
Cu mâncarea nu am dus-o rău. Mama mi-a trimis mereu mâncare, a avut grijă de mine. Roxana (iubita fostului primar, n.red) de asemenea, este o femeie strașnică. S-a consumat mult, a slăbit…

Activitatea din celulă.

In celulă eram responsabil cu cambuza, adică mâncarea. Adunam ce ne mai trebuia de pe masă, ce se strica.

Despre colegii din arest.

Am lăsat acolo suflete chinuite, am văzut polițiști arestați pentru că au luat mită 200 de lei.

Ce-și dorește să facă în perioada următoare.

De mare mi-a fost cel mai dor. O să stau în apă. Am visat la mare. O să stau în mare în fiecare zi. După care o să stau cu avocații, o să mai studiez dosare, relaxat. Am o întâlnire, dar aș merge pe mare, pe la 5-6, chiar mă uitam când am intrat în Mamaia, aș da o tură. Ori să înot, ori să merg cu caiacul, în mod cert.

Demisia din funcția de primar al Constanței.

Orice om are o strângere de inimă când pune energie în ceea ce face și apoi pleacă. Am fost primar timp de 15 ani, nu-mi pare rău de nimic din ceea ce am făcut, dar asta e viața…

Despre prieteni.

Sunt oameni de la care nu mă așteptam să fie alături de mine. Sunt oameni pe care i-am ajutat mult în viață și de la care mă așteptam să fie lângă mine, dar au dispărut.

Despre deciziile de la Inalta Curte de Casație și Justiție.

Avocații vechi cu care m-am întâlnit și care pledează de multă vreme la Curtea Supremă spun că nu au mai auzit de așa ceva la Inalta Curte, două complete de divergență.

Radu Măzăre: ‘Sunt un cetățean’

Am completat o declarație. Acolo scria, la un moment dat, să trec ocupația. Am scris cetățean, pentru că asta sunt acum, un cetățean. Nu mai vreau politică. Polițisul: «ex-primar». Nu, eu sunt cetățean. Cetățean am scris.

Despre viața politică.

Voi ieși din viața politică. Cel puțin deocamdată, categoric.
Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit de ziua mea, de când m-am născut și până acum. Le mulțumesc magistraților care, chiar dacă m-au arestat, au avut ulterior răbdare, s-au aplecat, au studiat dosarul, au văzut declarațiile celor care au fost interogați până acum și au constatat că punctul meu de vedere inițial, cel în baza căruia am și plecat acasă, s-a confirmat.

El a spus că speră ca și Sorin Strutinsky să fie pus în libertate de magistrați.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img