spot_img
13.5 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăJustitieRadu Mazăre, declarație din Madagascar după condamnare: Asta-i țară? Asta-i justiție? Asta-i...

Radu Mazăre, declarație din Madagascar după condamnare: Asta-i țară? Asta-i justiție? Asta-i dreptate?

-

Sunt uluit si consternat de sentința nedreapta data de judecător, este declarația făcută de Radu Mazăre prin intermediul unei declarații de presă transmisă FLUX 24 după condamnarea în primă instanță miercuri la 6 ani și 6 luni de închisoare.

DECLARAȚIA COMPLETĂ A LUI RADU MAZĂRE:

Astăzi am fost condamnat de tribunalul Constanta la un total de 6,6 ani de pușcărie cu executare pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu.
Sunt uluit si consternat de sentința nedreapta data de judecător.
Nu reusesc sa inteleg, la prima acuzatie, cum este posibil ca pentru aceeași presupusa infracțiune de abuz (vânzarea sub-evaluata a terenului aferent Cazino Mamaia) sa fiu achitat de Curtea de Apel București (sentința numărul S.P.148/FI/10.07.2017) și sa fiu condamnat la 4,6 ani de pușcărie de Tribunalul Constanta (S.P.253/16.05.2018)? Repet, aceeași acuzație, același teren, insa in doua dosare diferite, o instanta ma achita în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel București și alta ma condamna în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanta. Asa cum mi s a parut halucinant faptul ca DNA mi a facut 2 dosare cu acelasi subiect, contrazicand principiile de drept, asa mi se pare si acum halucinant sa am 2 sentinte opuse tot pe aceeasi infractiune cu acelasi subiect!
Dosarul de la Tribunalul Constanta unde am luat aceasta condamnare este public, poate fi consultat oricand, și oricine poate constata ca toți functionarii primariei, consilierii locali și evaluatorii implicați în vânzarea respectivelor terenuri au declarat ca procedura vânzării a fost cea legala, și-au asumat o, începând de la adoptarea hotărârii de Consiliu Local și pana la notar, fără ca eu sa fi intervenit în derularea ei. Primarul semnează ultimul pe documente, obligat de lege sa ducă la îndeplinire hotararile Consiliului Local. Nu Primarul vinde, ci Consiliul Local, nu Primarul le evaluează, ci evaluatorul profesionist acreditat.
In cazul celorlalte doua abuzuri, situația este identica: primarul nu a influențat pe nimeni, nu a impus nimănui nimic, nu a primit și nu a cerut nimic. Si totusi sunt acuzat si condamnat pentru presupusa subevaluare facuta de niste evaluatori profesionisti!
In fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singura: am fost un lider neaservit si incontrolabil pentru Servicii, ca atare o țintă permanenta a Politiei Politice din Romania!
In atare situatie concluzia mea personala este una singura: ma felicit ca am plecat dintr-o țară în care justitia poate si achita si condamna o persoana in acelasi timp, pentru exact aceiași acuzație, cu acelasi obiect, dar in doua dosare diferite!
Radu Stefan Mazare
16.05.2018
Madagascar
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img