spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăExterneRadio Vatican: Situația din România ”complică inutil și pe nedrept” o vizită...

Radio Vatican: Situația din România ”complică inutil și pe nedrept” o vizită a Papei

-

Președintele român acuză guvernul pentru că a provocat criza profundă în care s-a prăbușit țara”: titrează cotidianul Sfântului Scaun, «L’Osservatore Romano», pe pagina a doua a ediției sale de joi, 9 februarie. Articolul nu exprimă punctul de vedere al unei instituții specifice a Sfântului Scaun, dar nu face economie de cuvinte atunci când își manifestă îngrijorarea pentru situația României. Potrivit textului, țara este afectată de o adevărată ”paralizie politică” și se află într-o ”criză profundă”, cu ”manifestații de protest impunătoare” în marile orașe. Știrea poartă data de 8 februarie, când în România a fost cea de-a noua zi de proteste împotriva Guvernului și cea de-a treia, împotriva Președinției, transmite Radio Vatican în limba română.

- Reclama -

Semnalarea situației din România în oficiosul Sfântului Scaun dobândește o semnificație cu totul particulară. În 2015 surse oficiale anunțau că papa Francisc a acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis de a vizita România. Mai mult, ”invitaţia a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice”. E ușor de crezut că actuala ”paralizie politică” nu face decât să complice inutil și pe nedrept demersurile menite să faciliteze vizita Sanctității Sale în România. Nu întâmplător, articolul din «L’Osservatore Romano» atrage atenția cu privire la două gesturi: pe de o parte, lipsa de politețe instituțională arătată de președinții celor două camere ale parlamentului față de președintele României, iar pe de alta, apelul arhiepiscopului Ioan Robu adresat politicienilor, indiferent de apartenența politică, de a se gândi cu adevărat la binele și viitorul țării. se arată în comentariul Radio Vatican.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...