spot_img
26.4 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizeRadio Vatican: Episcopii catolici din România sprijină referendumul pentru familie

Radio Vatican: Episcopii catolici din România sprijină referendumul pentru familie

-

Familiile, tinerii şi învăţământul catolic, mijloacele şi modalităţile de comunicare ale Bisericii şi opera misionară s-au aflat în centrul discuţiilor episcopilor romano-catolici şi greco-catolici din România, reuniţi la Iaşi în perioada 18-20 septembrie 2017, în sesiune plenară de toamnă a Conferinţei Episcopilor catolici din România (CER): aflăm din comunicatul final al adunării plenare difuzat de Conferința episcopilor și preluat de site-ul ercis.ro. Lucrările au fost găzduite de Episcopia Romano-Catolică de Iaşi şi au fost deschise în prezenţa arhiepiscopului Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România și R. Moldova, transmite Radio Vatican.

- Reclama -

Episcopii catolici – se afirmă în comunicat – susţin demersul de declanşare a referendumului pentru modificarea art. 48, alin. 1 din Constituţia României şi au transmis credincioşilor în acest sens o scrisoare pastorală, publicată pe site-ul Conferinței episcopilor din România (www.bisericacatolica.ro).

Invitat special la această sesiune a fost prefectul Secretariatului pentru Comunicare din Curia Romană, mons. Dario Edoardo Viganò, care a prezentat episcopilor din România procesul de reformă prin care trec mijloacele de comunicare din subordinea Sfântului Scaun şi implicaţiile acestei reforme asupra comunicării din cadrul Bisericilor locale.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...