spot_img
30.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasămediuRadio France Internationale: Jocuri de război între Rusia și NATO pe Marea...

Radio France Internationale: Jocuri de război între Rusia și NATO pe Marea Neagră

-

Nimic nu pare că s-a schimbat în atitudinea Rusiei față de Ucraina. Soldați ucraineni continuă să fie uciși în estul țării în ciuda armistițiului, Occidentul amenință Rusia cu noi sancțiuni. Armata rusă a început manevre terestre de amploare în Crimeea și în Caucaz și manevre cu avioane militare în Marea Neagră, urmărind mai multe nave NATO, transmite Radio France Internationale.

- Reclama -

Ministerul rus al Apărării a anunțat că începe azi manevre militare de amploare în sudul Rusiei și în teritorii disputatre de la granițele rusești. Exercițiile implică 2.000 de militari și 500 de piese de armament greu, potrivit Euronews. Vor dura până pe 10 aprilie și vor avea loc în Caucazul de Nord, la baze militare din Armenia și din republicile separatiste Abhazia și Osetia de Sud, precum și în Peninsula Crimeea. Oficialii ruși susțin că exercițiile pe care le face NATO la granițele Federației Ruse sunt cu mult mai extinse.

- Advertisement -

Flota rusă de la Sevastopol a început să primească avioane de luptă Su-30 în 2014, în urma alipirii peninsulei ucrainene la Rusia. Iar aceste avioane ruse de atac se folosesc de două nave NATO aflate în Marea Neagră pentru a se antrena în scenarii de atac precum eliminarea sistemelor antiaeriene. Scopul este însă și de a monitoriza mișcările navelor NATO, a explicat pentru agenția Sputnik un oficial din cadrul bazei de la Sevastopol. Trei avioane de luptă Su-30 şi patru bombardiere Su-24 au efectuat marţi misiuni de monitorizare deasupra acestor nave, de la baza aeriană Novofedorovka.

La rândul ei, Alianța Nord-Artlantică a anunțat ieri că în Marea Neagră a intrat o flotilă NATO pentru exerciții cu nave din Bulgaria, România și Turcia. E vorba de crucișătorul USS Vicksburg și alte cinci nave. Exercițiile navale vor include simulări de atacuri antiaeriene și antisubmarin, precum și manevre de bază navale, relatează Agerpres.

- Advertisement -

„NATO desfășoară în mod regulat nave în Marea Neagră pentru exerciții. Această desfășurare programată, având în vedere agresivitatea continuă a Rusiei, poartă un mesaj suplimentar de natură să-i liniștească pe aliații din regiune”, a declarat un oficial al NATO citat de Reuters.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img