spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriRadio France despre comisarii europeni: Cine respinge un social-democrat trebuie să știe...

Radio France despre comisarii europeni: Cine respinge un social-democrat trebuie să știe că va fi atunci respins și un creștin democrat. Renew Europe nu se află în poziție de forță

-

Von der Leyen a jucat simplu. Nu a refuzat niciun nume, de asta se va îngriji Parlamentul European care s-ar putea bloca în propriile-i afaceri interne. Cine respinge un social-democrat, trebuie să știe că va fi atunci respins și un creștin democrat. La mijloc, Renew Europe (care are cinci comisari în această listă și nu toți recomandabili) nu se află în poziție de forță. Si astfel se formează un executiv la Bruxelles pentru următorii cinci ani, el împacă toate familiile politice și toate preocupările sociale la modă, dar nu răspunde criteriului competentei. Iar marți, 10 septembrie, Ursula von der Leyen va anunța atribuirea portofoliilor pentru fiecare dintre candidați. România obține transporturile, transmite Radio France Internationale.

- Reclama -

Pe listă se găsesc deputatele europene Rovana Plumb (controversată și cu potențiale probleme la examenul din Parlamentul European) și Sylvie Goulard (un alt membru al echipei care ar putea pica examenul) și necunoscute cum este Kadri Simson sau Dubravka Suika. Alături de ele, sunt actuale membre ale executivului ca Margrethe Vestager și Vera Jourova. Acest amestec de politicieni europeni confirmați și de nume controversate sau nebănuite riscă să explodeze la audierile care încep la sfârșitul lunii. Înainte de a trece de acest examen, lista lui von der Leyen este pur teoretică.  Femeile ies deci la numărătoare. Bărbații, cealaltă jumătate (nu neapărat mai bună) a echipei prezintă o imagine la fel de inegală. Rămân în executivul de la Bruxelles și Frans Timmermans și Johannes Hahn și Phil Hogan și Valdis Dombrovskis. Dar lor li se alătura belgianul „bun la toate” Didier Reynders, un politician iscusit și destul de abil, dar ridiculizat prin goana sa perpetuă după un post internațional sau măcar unul european. Polonezul Janusz Wojciechovski are probleme cu OLAF. Italianul Paolo Gentiloni este un peste prea mare pentru ape atât de mici. Candidatul Ungariei este controversat, mai spune RFI.

Delegația USR PLUS în Parlamentul European a anunțat luni că se opune numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european, propunere oficializată prin comunicatul transmis de noua președintă aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...