spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăhighlightRadio Europa Liberă: SRI reia PRACTICILE Securității

Radio Europa Liberă: SRI reia PRACTICILE Securității

-

Mulţi tac cu înţelepciune. Cu un SRI reluând năravuri securistice demult apuse, lupta pentru putere se va simplifica, iar scena politică va fi mai stabilă. Chiar şi economia se va umple de poveşti de succes căci foştii ofiţeri ai securităţii care o controlează şi azi nu se vor mai împiedica în diferitele buturugi mici ale pieţei libere. Pe unii corupţia nu-i ucide, ci îi face mai puternici, se spune într-un comentariu al postului de radio Europa Liberă.

- Reclama -

Cu atâtea amăgiri şi dezamăgiri sentimental-politice, tot mai mulţi votanţi se întreabă cine i-ar putea salva de propriile alegeri. Ar vrea ca alţii să aleagă pentru ei. Comunismul, spun sondajele de opinie, e mai popular ca nicicând în ultimele decenii. Iar ecoul atentatelor din Bruxelles a stârnit un nou val xenofob, antimigraţionist şi antioccidental de care profită diverse grupuscule politice pentru a-şi propaga mesajul. Conflictul dintre libertăţile individuale şi necesităţile instituţionale este zgomotul de fond al acestei perioade. Fricile colective au contaminat şi mai mult discursul politic. Controversa pe tema Marii Moschei din Capitală, actualizată de dialogul dintre Klaus Iohannis şi Recep Erdogan, a resuscitat o întreagă bolboroseală milenaristă. Problema identităţii individuale şi naţionale reprezintă un loc vulnerabil şi dureros, ţinut în viaţă de controversele stârnite de ordonanţa guvernamentală care dă voie SRI să participe la anchetele penale sub pretextul siguranţei naţionale, o decizie care celor care au trecut prin comunism le stârneşte triste amintiri. Mulţi spun că ar trebui să acceptăm că democraţia e un concept uşor desuet, că ar trebui ceva mai multă autocenzură sau chiar cenzura statului. Mulţi tac cu înţelepciune, mai spune Europa Liberă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...