spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăcoronavirusRadio Europa Liberă: Liberalii nu vor să carantineze orașele mari din cauză...

Radio Europa Liberă: Liberalii nu vor să carantineze orașele mari din cauză de campanie electorală. Pe cele mici, da. Marea majoritate sunt zone cu electorat liberal: Timișoara- 6,96, Cluj- 6,94, Sibiu- 6,71, Alba Iulia- 8,41, Sebeș – 7,69, Blaj- 7,31

-

Zeci de localități din România, în special din Ardeal și Banat, inclusiv orașe reședință de județ, au depășit incidența de 6 la mia de locuitori. Unele au intrat în carantină, altele nu. Mai exact, în timp ce localități mai mici au fost introduse în carantină prin decizia Comitetetelor Județene pentru Situații de Urgență, și apoi cu semnătura lui Raed Arafat, orașele mari stau în expectativă, deși riscul de infectare este semnificativ, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

CE SPUNE RADIO EUROPA LIBERĂ:

Joi, guvernul avea pe masă un draft al Hotărârii de Guvern 52 care prevedea carantinarea tuturor localităților în care rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Draftul a circulat prin redacții, ore bune. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pe seară că este doar ”un document care nu fost adoptat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, deci nu trebuie luat în considerare, adevărata HG urmând să vină în curând. A venit în jurul orei 2 noaptea.

Din HG 52 dispăruse articolul 4 (1) care prevedea: ”La nivel național pentru toate localitățile unde rata de incidență cumulată este egală sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se va institui măsura carantinării localității cu interzicerea deplasării circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei”.

Surse liberale au declarat pentru Europa Liberă că experții în sănătate prezenți la întâlnirea cu premierul și președintele au insistat pentru introducerea unor măsuri mai dure, în special în ce privește limitarea circulației, dar, mai ales, pentru carantinarea marilor orașe care au depășit incidența de 6 la mia de locuitori.

În discuție s-ar fi aflat Timișoara- 6,96, Cluj- 6,94, Sibiu- 6,71, Alba Iulia– 8,41Sebeș – 7,69Blaj- 7,31, dar măsura a fost refuzată, cel puțin deocamdată, din considere de campanie electorală.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...