spot_img
19.2 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăArmataRadio Europa Liberă: Eșecul României la NATO

Radio Europa Liberă: Eșecul României la NATO

-

NATO nu acordă regiunii Mării Negre aceeași importanță ca zonei din jurul Mării Baltice. Marea Neagră, în schimb, rămâne dominată de Rusia și deocamdată NATO nu poate juca un rol major pentru această regiune. Spre deosebire de Baltica, Marea Neagră este o mare închisă, în care navele de război aliate nu pot staționa mai mult de 21 de zile, potrivit Convenției de la Montreux. În schimb, Rusia militarizează tot mai mult Crimeea, devenind amenințătoare. Relațiile duplicitare ale Ankarei cu Moscova complică și mai mult situația.Toate acestea, plus capacitatea scăzută de negociere a Bucureștiului, sugerează ca România nu poate lupta cu geografia la fel de eficient ca Polonia. se spune într-un comentariu al postului de radio Europa Liberă.

- Reclama -

Deocamdată, în ciuda sesiunii speciale despre Marea Neagră, care a avut loc la Summit-ul Alianței din această săptămână, NATO nu acordă acestei regiuni aceeași importanță ca zonei din jurul Mării Baltice. Poate și din cauză că Turcia și Bulgaria, de asemenea țări membre NATO, nu-și doresc în mod deosebit o prezență mai mare a Aliaților la Pontul Euxin. Prin comparație statele baltice au fost mult mai hotărâte, mai afirmă postul de radio.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...